Vrijwilligers ATB vereniging Oldebroek slaan handen ineen.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9180
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Vrijwilligers ATB vereniging Oldebroek slaan handen ineen.

Bericht door Redactie » di jan 05, 2010 23:01

Vrijwilligers ATB vereniging Oldebroek slaan handen ineen.

Oldebroek: Het kost wat moeite maar hoe dan ook moet de finale-etappe van de Rabobank ATB en veldritcompetitie op zaterdag 9 januari doorgaan.


Doordat er direct na de wedstrijden van afgelopen zaterdag veel sneeuw is gevallen, kwam deze finalewedstrijd in gevaar. Maar de vrijwilligers van de ATB vereniging uit Oldebroek sloegen direct hun handen in een en zijn nu met man en macht bezig om het parcours Stuivezand weer sneeuwvrij te krijgen.

Afbeelding

Groot materieel is ingezet en zelfs een bladblazer geeft ook nog uitkomst om de hoeveelheid sneeuw van de baan te krijgen. Zelfs een veegmachine is daarbij ingezet, wat prima uitkomst bood en zo het zware werk iets lichter maakte.

Komende zaterdag verwacht de organisatie veel deelnemers omdat er geen concurrentie is van grote wedstrijden en of veldtoertochten. Daarbij dient vermeldt te worden dat in verschillende categorieën de kampioenen nog niet bekend zijn. Dit beloofd dus een pracht van een finale te gaan worden, eentje waar de vonken nog wel eens af kunnen spatten.

De organisatie geeft rijders wel het advies mee, mocht het weer gaan sneeuwen, om dan niet de komende week te gaan trainen op de geprepareerde fietspiste. Dit zou weer veel schade aan het parcours op kunnen leveren.

Om 12.45 uur staan de jongste deelnemers aan de start van 8 tot 10 jaar en komen daarna om 13.15 zowel de leeftijdsgroep 11 tot 12 als van 13 tot 15 jaar in actie. Om 14.15 uur zijn de grote mannen aan de beurt van 16 jaar en ouder waarin de ATB en de Veldrijders tegelijk zullen vetrekken.

Om 17.00 uur zal de prijsuitreiking plaats vinden in de kantine van de “Postduiververeniging de Snelheid” aan de Stuivezandsweg waar alle jeugdrijders die dit seizoen hebben deel genomen niet met lege handen zullen weg gaan.

Kijk voor alle info op www.atb-vereniging-oldebroek.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie