Ruitenberg kampioen van de Stuivezand!

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arnold van de Worp
Redactie
Berichten: 108
Lid geworden op: di jul 29, 2008 20:01
Locatie: Wezep, gemeente Oldebroek
Contacteer:

Ruitenberg kampioen van de Stuivezand!

Bericht door Arnold van de Worp » za jan 09, 2010 19:45

Oldebroek - ook vandaag was Gert Ruitenberg de snelste man in het veld, en met de reeds behaalde overwinningen was het ook geen verassing dat Ruitenberg de Kampioen zou worden.
Zo ging vandaag de strijd tussen Gert Ruitenberg en Richard van Brummen, Brummen reed al een tijdje op kop maar kon toch niet tegen de felle kracht van Ruitenberg op.

Uiteraard was dit ook de laatste wedstrijd van dit seizoen en werd er om 5 uur de winaars bekend gemaakt en konden de deelnemers daarna ook goed gevuld naar huis met de cadeaus die er werden uitgedeeld.
Helaas kon niet iedereen zijn prijs on ontvangst nemen vanwege het barre weer of voor andere verplichtingen.

kijk voor de uitslagen op: http://www.atb-vereniging-oldebroek.nl/
kijk voor de foto's op:
http://picasaweb.google.nl/vrijoldebroe ... nd09012010#
http://www.bennyvandewerfhorst-fotografie.nl/
http://www.raymondvdkruisweg.nl/ATB%20V ... index.html

Afbeelding
Afbeelding
Laatst gewijzigd door Redactie op zo jan 10, 2010 13:05, 3 keer totaal gewijzigd.
Reden: link foto's Benny toegevoegd, link foto's vd kruisweg toegevoegd

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9172
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Ruitenberg kampioen van de Stuivezand!

Bericht door Redactie » zo jan 10, 2010 13:06

Ruitenberg krijgt overwinning niet cadeau.

Oldebroek: Door de grote inzet van vrijwilligers van de ATB vereniging uit Oldebroek kon op zaterdag 9 januari toch de finale worden verreden om de Rabobank ATB- en veldritcompetitie. Parcours Stuivezand lag hierdoor er als een plaatje bij. De vele renners die waren gekomen trotseerden de kou door de strakke noordoosten wind en maakte er een waar spektakel van.

Zo kreeg Gert Ruitenberg zijn overwinning niet cadeau bij de veldrijders waarin de Oostewoldenaar steeds de aanvallen van Richard van Brummen uit Wezep moest afslaan. In de slotronde sloeg Ruitenberg uiteindelijk toch toe en pakte zo wederom het goud, waarna even later van Brummen als tweede binnen kwam, het brons ging naar Gerson Patty uit Apeldoorn die lange tijd bij de twee kemphanen kon blijven rijden maar toch moest lossen.

Gert Ruitenberg won zo de 3e Rabobank ATB- en veldritcompetitie van het seizoen 2009/2010. Arnold van de Streek uit Oldebroek werd tweede en was Gerrit ten Hove uit Oldebroek meer dan tevreden met zijn behaalde derde plaatst.

Ondanks dat Wouter Rorije in de finale wedstrijd Jorg Prins uit Havelte voor moest laten gaan in de ATB klasse was de renner uit Heerde toch de beste in het eindklassement en wist hiermee Wichard van de Streek uit Oldebroek ruimschoots voor te blijven. Het brons in deze competitie ging naar plaatsgenoot Gert van Beek die een uitzonderlijke goed seizoen heeft mee gemaakt.

In de leeftijd van 8 tot 10 jaar ging de dagzege naar Ramon Eikelboom uit Scheerwolde die hiermee de meeste punten bij elkaar wist te rijden en zo na afloop de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen. Thomas Arends uit Harderwijk, die helaas niet kon starten in de finalewedstrijd, werd toch nog tweede in het totaalklassement. De derde prijs was voor Joel van de weg uit Elburg die dit jaar voor het eerst aan deze competitie mee heeft gedaan.

Dennis van Kruisweg liet zien dat hij niet voor niets de grootste beker mee naar huis mocht nemen in de groep van 11 tot 12 jaar. De jonge renner uit het ’t Loo ontsnapte al vroegtijdig uit het peloton en pakte eenvoudig de dagzege. De strijd wie tweede zou worden in de totaalstand ging tussen Jorick Meijer uit Oldebroek en Thijs Veldhoen uit Wezep. De twee bleven tot de laatste ronde elkaar in de gaten houden maar Veldhoen kon niet voorkomen dat Meijer in de laatste meters toch als tweede wist te finishen. Hierdoor wist Jorick zeker dat hij tweede was geworden. Thijs gaf na afloop aan, ik heb mijn best gedaan en ben blij met deze derde plaats die ik in dit seizoen heb behaald.

Erjan ten Hove was de beste in de leeftijd van 13 tot 15 jaar, het Oldebroekertalent wist ook in de finale af te rekenen met Raymond van de Kruisweg uit het ‘t Loo en Marvin Bovendorp uit Elburg. Zo werd Ten Hove kampioen in deze categorie en was het zilver voor Bovendorp en het brons voor Van de Kruisweg.

Om 17.00 uur werden alle winaars gehuldigd en kregen alle deelnemers bij de jeugd een medaille en nog meer mooie prijzen mee naar huis. Zowel de ATB vereniging Oldebroek als WV de IJsselstreek kijken terug naar een zeer geslaagd seizoen. Arie Ten Hove liet weten ‘ Wij hebben dit alles niet voor niets gedaan’. Kijk voor alle uitslagen en eindstanden op http://www.atb-vereniging-oldebroek.nl/joomla/
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie