Maarliefst zes tickets districtfinale voor turnsters SOS

Gebruikersavatar
Stefan
Redactie
Berichten: 467
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Maarliefst zes tickets districtfinale voor turnsters SOS

Bericht door Stefan » zo mar 07, 2010 15:01

OLDEBROEK - Zeven turnsters van gymnastiekvereniging S.O.S uit Oldebroek stonden afgelopen zaterdag aan de start van de Gelderse Kampioenschappen. In grote deelnemersvelden moesten ze plaatsen afdwingen voor de districsfinale, de laatste halte voor het eindstation, het Nederlands Kampioenschap Turnen 3e divisie in Terneuzen.

Instapper Anna Mendel turnde vandaag een zeer goede wedstrijd, met enkele afwerkingsfouten op de vloer eindigde de 8-jarige turnster op een prachtige 6e plaats. Trainingsmaatje Joyce Sneller maakte het erg spannend. Met maar liefst drie vallen in haar programma plaatste ze zich op het nippertje als één van de laatste turnsters.

Eerstejaars jeugdturnsters Inge Spijkerboer en Chantal Mulder begonnen allebei op balk met een val, geen goed begin. Door de andere drie toestellen goed af te ronden plaatsten beiden zich wel voor de districtsfinale.

Ook pupillen Demi Sneller en Eline van Hattem turnden naar behoren. Met een 1e plaats op sprong voor Demi begon haar wedstrijd goed. Door een domme fout op brug liet ze hier wat punten liggen maar deze maakte ze goed op de balk door er keurig op te blijven staan. Ook Eline turnde een keurige wedstrijd. Voor beide dames is vloer een struikelblok maar desondanks plaatsten zij zich ruim voor de volgende ronde.

Helaas lukte het de meest ervaren turnster van SOS niet om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Na drie goede toestellen ging het helemaal mis voor Henriët van den Heuvel op de balk waar ze maar liefst drie vallen moest incasseren. Een domper op een dag met prachtige resultaten. De turnsters gaan zich nu voorbereiden op de districtsfinale tussen Gelderland en Overijssel op 3 april in Nijverdal.

Afbeelding

Op de foto vlnr: Joyce, Anna, Inge en Chantal

Plaats reactie