Voortvarende start nieuwe seizoen voor Badminton ’80

Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

Voortvarende start nieuwe seizoen voor Badminton ’80

Bericht door Redactie Noord » zo sep 19, 2010 19:22

WEZEP - Het nieuwe competitieseizoen voor Badminton ’80 is zaterdag 18 september weer van start gegaan. Het eerste team heeft fanatiek gestreden, maar moest nog wel even op gang komen. Het uiteindelijke resultaat is een gelijkspel tegen Sjeve Sjuttel uit Bunschoten-Spakenburg.

Het eerste team heeft dit jaar een nieuwe samenstelling. Robin Tabois en Dianne van Barneveld hebben hun sportieve carrière bij Badminton ’80 beëindigd. Hun plaatsen worden nu ingevuld door Bert Kwakkel en Linda van Dorp.

De tegenstanders zijn oude bekenden uit het vorige seizoen. Dit team bestaat al jaren uit een vast samenstelling en heeft dus veel routine en ervaring met elkaar. Vorig seizoen verloor Wezep dan ook tweemaal de wedstrijd tegen Sjeve Sjuttel met 2 – 6 en 3 – 5.

De wedstrijd ging goed van start met de herendubbel. Bert Kwakkel en Alfred Scholten wisten hun partij te winnen in twee sets. De damesdubbel van Linda van Dorp en Harmke van de Werfhorst verliep minder makkelijk. Na een krappe winst in de eerst set, gingen de tweede en derde set helaas verloren.

Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, bleek wel uit de enkel partijen. Beide teams wonnen en verloren twee partijen. Met een tussenstand van 3 -3 moesten de mix-dubbels de doorslag geven.

Scholten en Van Dorp speelden de eerste partij. Ondanks hun goede inzet gingen beide sets verloren. Daarna speelden Kwakkel en Van de Werfhorst hun partij. Met de setstanden 21 – 10 en 21 – 13 hebben zij deze makkelijk naar zich toe getrokken.

De eindstand komt daarmee op een gelijkstand van 4 - 4.

Ook de andere teams hebben hun eerste wedstrijden gespeeld. Het herenteam heeft de uitwedstrijd met 7 - 1 gewonnen van Smashing Wijchen. Het jongensteam heeft thuis een 4 - 4 gespeeld tegen Vianen en het meisjesteam heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Irene SV uit Bilthoven gewonnen met 7 - 1.

Zaterdag 25 september speelt het eerste seniorenteam thuis tegen Hoevelaken. De wedstrijd begint om 14.30 uur in de Kamphal.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie