Heren DROST/VZK boeken progressie.

Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

Heren DROST/VZK boeken progressie.

Bericht door Redactie Noord » zo okt 17, 2010 15:40

WEZEP - Afgelopen zaterdag stond voor de heren van DROST/VZK opnieuw een uitwedstrijd op het programma, dit keer uit naar Enschede tegen het universiteitsteam Harambee. Harambee een onbekende ploeg net als de heren uit Wezep via een omweg gepromoveerd naar de 2e divisie. De ploeg uit Enschede stond op een zevende plek en de heren uit Wezep op de twaalfde plek.

De heren van DROST/VZK moesten het dit keer opnieuw doen zonder diagonaalspeler Gerben Eikema, die nog steeds geblesseerd was. Zodoende stond Daan Schouten voor de tweede opeenvolgende keer in de basis. Van uit het tweede hadden de heren aanvulling van midaanvaller Gerwin Souman. Vanaf het eerste fluitsignaal volleybalden de heren zeer goed. Met een goede passing wist Man of the Match Rik Kuiper zijn aanvallers goed uit te kiezen. De heren liepen een paar punten uit, maar halverwege de set kregen ze moeite met de passing, waardoor Harambee terug kwam in de set en zelfs een voorsprong van 24-21.

De heren van DROST/VZK wisten zich nog terug te knokken tot 24-24, maar daarna waren het twee lullige balletjes van Harambee, die de heren de das om deed met een 26-24 setverlies tot gevolg. De heren lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en gingen al strijdend voort in de tweede set. Tot de stand van 20-20 ging het opnieuw gelijk op en was het onduidelijk wie de tweede set ging winnen. DROST/VZK leek hier de meeste aanspraak op te maken, maar op 23-22 wisten ze het niet af te maken en een paar dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen hielpen Harambee ook aan de tweede setwinst met 25-23.

De derde set leek het even of de heren van slag waren, passend werd er weinig gebracht, waardoor spelverdeler Rik Kuiper weinig andere mogelijkheden zag dan de bal op hoog buiten te spelen. Hier wist de blokkering van Harambee wel raad mee. Al gauw liepen de studenten uit Enschede vrij simpel uit. Ondanks een goede service serie van Rob de Bie en Erik Rozeboom ten spijt, was het te laat voor een opleving. De derde set ging met 25-15 opnieuw naar Harambee.

In de vierde set probeerde DROST/VZK het opnieuw weer met de nodige strijdlust en met goed verdedigend werk, helaas lukte het de heren niet om door te drukken en ging de set verloren met 25-21. Ondanks de 4-0 nederlaag, zagen de heren wel een duidelijke progressie in het spel. De heren van DROST/VZK wennen duidelijk aan het niveau, alleen valt het balletje nu nog net steeds aan de verkeerde kant van het net.

Volgende week zijn de heren vrij, maar op zaterdag 30 oktober spelen de heren om 17.00 uur thuis in de Kamphal, tegen promovendus Move uit Volendam de huidige nummer 10 van de ranglijst.


Kijk ook eens op http://www.vzk-wezep.nl/
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie