Zware omstandigheden tijdens Rabo atb-veldritcompetitie

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9329
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Zware omstandigheden tijdens Rabo atb-veldritcompetitie

Bericht door Redactie » zo jan 09, 2011 15:14

Rabobank ATB- en veldritcompetitie: Zaterdag 8 januari 2011, door ingevallen dooi zware omstandigheden tijdens de vierde wedstrijddag.

Voor foto's kijk op http://www.atb-vereniging-oldebroek.nl/ ... itie/fotos

‘t Loo - Oldebroek: Het parcours lag deze keer helemaal op de eigen locatie, aan de Sportlaan. De “Van Werven bult” werd nu eens van de andere kant beklommen. Mooi dat we de deelnemers meerdere parkoersen kunnen bieden. Wesley ten Hove en Sem Hardlooper moesten het nu opnemen tegen Karlijn Koops uit Elim en de 4 jarige Luuk Bastiaan uit ’t Loo – Oldebroek. Op een overzichtelijk baantje reden zij dapper hun rondjes. Na 8 minuten werd Karlijn als eerste afgevlagd voor Sem en Wesley. Wesley maakte zijn eerste meters op een fiets met versnellingen. Luuk beëindigde zijn eerst wedstrijd als vierde. Zaterdag 15 januari starten ze weer om 12:35.
Bij de 8 tot en met 10 jarigen stonden 11 renners aan de start. In deze klasse zijn de “ lokalen” sterk vertegenwoordigd. Esra, Mike, Antoine, Nick, Yannick, Maurice, Cornéé en Julian namen het op tegen de concurrentie. Bas Koops uit Elim wist als eerste Jesper Oost uit Hoogeveen te verslaan. Thom van Riesen werd keurig derde. In de klasse 11 en 12 jaar waren de rollen nu omgedraaid. Ramon Eikelboom was de kerstvakantie goed doorgekomen en wist zijn clubmaatje Stan Bloemberg voor te blijven. Dave Jonker uit Ermelo werd na twee keer tweede en een keer vijfde nu derde. In deze competitieve klasse doen onze leden Gerben van Boven, Rubin van de Kruisweg en Celine Klootwijk goed hun best. De wekelijkse training bij de ATB vereniging begint vruchten af te werpen. In de oudste jeugdklasse liet Corné ten Hove uit Oldebroek er geen gras over groeien er reed er direct vandoor. Hij leek als enige geen last te hebben van de zware ondergrond en leek het jammer te vinden dat hij na een klein half uurtje werd afgevlagd. Op gepaste afstand werd Raymond van de Kruisweg tweede en wist Aleid klompmaker zijn vechtlust beloond met een keurige derde plek. Bij de veldrijders wisten Richard van Brummen en Derk Tellegen wel raad met de afwezigheid van Gert Ruitenberg en Nils ten Brinke. Zij pakten als eerste en tweede veel punten. Ook Jan van Riesen deed goede zaken voor het eindklassement.
Veel mountainbikers zijn het jaar begonnen met goede voornemens. Er stonden bijna dertig deelnemers aan de start. Jongelingen Wouter Rorije en Erjan ten Hove wisten in het begin de veldrijders het goed lastig te maken. Wouter werd tweede overall en Erjan vijfde. Dat ook voor de mountainbikers de omstandigheden zwaar waren, bleek wel uit de gezichtsuitdrukkingen tijdens en na de race. Nunspeter Arjan Hofman werd keurig derde.

Zaterdag 15 januari zal de vijfde de wedstrijd in de Rabobank ATB- en veldritcompetitie worden verreden. De eerste wedstrijden starten om 12:35
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie