Geen punten voor team Van Werven en Sellis in Tsjechië

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Geen punten voor team Van Werven en Sellis in Tsjechië

Bericht door Redactie »

Geen punten voor team Van Werven en Sellis in Tsjechië

Onder zeer slechte omstandigheden is het Gert van Werven en Rick Sellis niet gelukt punten mee te nemen uit Tsjechië waar de vierde Grand Prix van het seizoen is gereden.

De blessure die Van Werven had opgelopen tijdens de derde Grand Prix in Reutlingen was hersteld, zodat het team kon afreizen naar het Tsjechische Kramolin dat ongeveer 120 km van Praag is gelegen.

Afbeelding

Opnieuw hadden zich veel deelnemers ingeschreven. Niet minder dan 48 combinaties hadden zich aangemeld, waardoor het veld moest worden opgesplitst in twee groepen. Naast Van Werven en Sellis waren nog zeven Nederlandse team afgereisd naar Kramolin. Team Van Werven en Sellis werd ingedeeld in groep B tezamen met onder andere wereldkampioen Daniel Willemsen en de Belg Jan Hendrickx.

Het circuit was niet keihard zoals in Reutlingen, maar ook weer niet zo “zanderig” als we in Nederland zijn gewend. De vrije training op zaterdag werd gebruikt om de stramme spieren wat los te rijden, de machine in te rijden en circuit kennis op te doen. Vanaf de eerste meters verliep de training voorspoedig. Met een knappe zevende tijd werd de training afgesloten op iets meer dan vier seconden op de locale favoriet Rozehnal.

Rond het middaguur stond de prekwalificatie op het programma. Deze training moest de startopstelling voor de kwalificatiewedstrijd bepalen. De training liep niet helemaal zoals vooraf was gedacht. De tijd van de vrije training kon niet worden verbeterd en aangezien de rest wel beduidend sneller, zat er niet meer dan een dertiende tijd in.

Aan het eind van de middag stonden 24 gespannen combinaties te wachten voor de start van de kwalificatiewedstrijd. Het doel was voor een ieder duidelijk: eindigen bij de beste twaalf, zodat er rechtstreeks kon worden deelgenomen aan de Grand Prix op zondag en de herkansing kon worden ontlopen. Team Van Werven had een redelijke start en na één ronde lagen de heren op een dertiende plek. Er moest volle bak worden gereden om naar voren te komen. In plaats van een plekje te stijgen werden Van Werven en Sellis in de derde ronde gepasseerd. Ze lieten zich niet van de wijs brengen. Het tempo werd opgevoerd en langzaam aan werd naar voren gereden. Een paar minuten voor eind van de wedstrijd kwamen Van Werven en Sellis stil te staan. Het motorblok had het begeven op het moment dat de tiende plek in handen was.

Er moest hard gewerkt worden door de het team om het motorblok te vervangen om zo op tijd klaar te zijn voor de herkansing. Om tot de wedstrijd van zondag toe gelaten te worden moest een plaats binnen de eerste zes worden gereden. 24 moesten zich melden in het parc fermee, behalve team Van Werven en Sellis. Het team was nog bezig de machine klaar te maken. Met nog slechts acht minuten op de klok konden Van Werven en Sellis alsnog aan de herkansing beginnen en werd knap een vierde tijd gereden wat voldoende was voor kwalificatie.

Zondagmorgen werden de ogen geopend en het circuit was eranderd in een grote modderpoel. Het regende en het zou deze dag ook niet op houden te regenen. In de warming up werd een keurige 20e tijd gereden op het loodzware circuit.

Om 13:30 uur stond de eerste manche op het programma. Etienne Bax en Daniel Willemsen hadden beiden de kwalificatiewedstrijd gewonnen en mochten als eersten naar het starthek rijden. Van Werven en Sellis konden pas als 28e een plek zoeken. Dit betekende geen “lekkere” startpositie en voorzichtigheid was geboden bij de start. De start was daarom ook niet zo als we gewend waren van het duo en ze lagen dan ook naar één ronde op slechts een 29e positie. Een lange inhaalrace moest worden gereden om bij de eerste 20 te eindigen voor WK punten. Door de regen was het ware slijtage slag voor de 30 spannen. Van Werven en Sellis bleven uit de greep van de omstandigheden en reden gestaag naar voren. Net op het moment dat de twintigste plaats in handen kwam na vijftien ronden werd het bakwiel kapot gereden en moest het tempo drastisch worden teruggedraaid. Meer dan een 22e plaats zat er na 35 minuten wedstrijd hierdoor niet meer in. Bax wist een knappe overwinning te pakken voor Daniel Willemsen en de Letse broers Daiders.

Onder nog steeds slechte omstandigheden werd om 16:00 uur de tweede manche gestart. Opnieuw werd en niet geweldig achter het starthek weggekomen en na één lagen Van Werven en Sellis op een laatste plek. Weer moest een inhaalrace gereden worden om in de punten te komen. Ook nu werd naar voren gereden. Na negen ronden was zelfs de twintigste positie in handen en opnieuw sloeg het noodlot toe. Met een lekke achterband moest de strijd worden gestaakt en stonden Van Werven en Sellis met lege handen. Bax wist ook de tweede manche te winnen voor Daniel Willemsen en Ben Adriaenssen (B).

Een lang weekend met extreem slecht weer op de wedstrijddag en nul punten op zak stond een lange terugreis op het programma.

Begin juli staat eerst een ONK wedstrijd op het programma en een week later zal het team afreizen naar Genk voor de vijfde Grand Prix van het seizoen.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie