Weer WK punten voor team Van Werven en Sellis.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Weer WK punten voor team Van Werven en Sellis.

Bericht door Redactie »

Weer WK punten voor team Van Werven en Sellis

Gert van Werven en Rick Sellis hebben tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in het Zuid-Duitse Rudersberg zes punten gepakt voor het WK zijspancross en daarmee de 26e plaats overall ingenomen.


Een lang Grand Prix seizoen dat begon in het Franse Pernes-Les-Fontaines op 1 april werd afgelopen weekend in het Duitse Rudersberg, onder de rook van Stuttgart, afgesloten. Het circuit in Rudersberg is voor de meeste deelnemers geen onbekend terrein, omdat hier traditiegetrouw vaak de laatste twee manches van het WK worden verreden.

Afbeelding
Foto: www.crossandracepictures.nl

Vijftig teams hadden zich ingeschreven dus werd het veld weer in twee groepen verdeeld voor de trainingsdag op zaterdag. De vrije training liep als een trein voor team Van Werven/Sellis. Met een zesde tijd in groep B werd een verrassend resultaat uit de hoge hoed getoverd. Dit gaf veel zelfvertrouwen voor de rest van de dag. Ook de pré-kwalificatie verliep goed, maar de overige teams hadden niet stilgezeten, waardoor er niet meer in zat dan een elfde tijd.

De elfde tijd betekende dus dat als elfde een startplek voor de kwalificatiewedstrijd mocht worden opgezocht. De doelstelling was vooraf duidelijk, er moest een plek bij de eerste twaalf over de streep worden getrokken om ook de laatste Grand Prix van de partij te zijn. Een bekeken wedstrijd werd gereden wat uiteindelijk resulteerde in een keurige tiende plek.

Alle ogen waren uiteraard gericht op de titelstrijd tussen Daniel Willemsen en Etienne Bax. Willemsen heeft met 24 punten voorsprong op zijn grote rivaal een grote kans zijn tiende wereldtitel mee naar huis te nemen. Bax wist in zijn groep de kwalificatiewedstrijd te winnen, maar Willemsen kwam door een startincident niet verder dan een tiende plek in zijn groep. De spanning werd dus voor zondag nog even extra opgevoerd.

Ook zondag stond de zon hoog aan de hemel en zorgde voor een perfecte ambiance. De warming up werd door Van Werven en Sellis gebruikt om de laatste puntjes op de i te zetten.

De eerste manche stond om half twee op het programma onder het toeziend oog van vele duizenden toeschouwers. Als 21e reden Van Werven en Sellis naar hun startplek. Toen het starthek vielen raasden de twee kemphanen naar de eerste bocht. De Belgen Adriaenssen en Joris Hendrickx raakten elkaar, waardoor de laatste genoemde over de kop ging, helaas kon Van Werven deze combinatie niet meer ontwijken en knalde vol op de onfortuinlijke Belg. Gelukkig konden Van Werven en Sellis de wedstrijd hervatten, maar dan wel als allerlaatste.

Er zat niets anders op dan de tanden op elkaar te zetten en er volle bak tegenaan te gaan. Gestaag werd naar voren gereden en nadat er ook nog diverse teams in de problemen waren gekomen, werden Van Werven en Sellis uiteindelijk toch nog knap vijftiende. De overwinning ging naar Bax, terwijl Daniel Willemsen als vierde werd afgevlagd.

Om vier uur viel het starthek voor de tweede manche. Van Werven en Sellis hadden geen perfecte eerste ronde en moesten opnieuw vanuit het achterveld naar voren zien te komen. Dit lukte en na een aantal ronden reden de twee alweer in de punten, dus een top twintig positie. Tegen het einde van de wedstrijd kwamen de heren toch in de problemen, maar een oorzaak werd tijdens de wedstrijd niet gevonden. De manche werd nog wel uitgereden, maar meer dan een 24e plek zat er niet in. Terug in het paddock kwam het euvel aan het licht, het bakwiel was lek!

Al met al toch een geslaagd optreden tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen met zes punten op zak.

De tweede manche werd overigens opnieuw gewonnen door Bax. Met een solide gereden tweede manche werd Daniel Willemsen achtste, waardoor de Lochemer zijn tiende wereldtitel op zijn palmares mocht bijschrijven.

Van Werven en Sellis reden het afgelopen seizoen zes Grand Prix’s, waarin 27 punten werden gepakt, met een 26e positie overall als eindresultaat. Op zondag 14 oktober wordt de laatste ONK wedstrijd van het seizoen verreden in Halle, waar het team de vijfde positie in het tussenklassement over de streep zal proberen te trekken.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie