Remco Doornwaard op Yamaha van start in het ONK enduro.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Remco Doornwaard op Yamaha van start in het ONK enduro.

Bericht door Redactie »

Remco Doornwaard op Yamaha van start in het ONK endurokampioenschap.

Na enige jaren ertussenuit te zijn geweest pakte Remco afgelopen seizoen het endurorijden weer op. Op een Beta RR450 reed hij de ONK endurocompetitie bestaande uit 8 wedstrijden om het Open Nederlands kampioenschap in de E2 klasse. Remco moest het opnemen tegen de mannen op het hoogste niveau van Nederland en deed het zeker niet verkeerd. Hij reed een mooie constante competitie waarbij hij helaas één wedstrijd is uitgevallen wegens een mechanisch probleem. Zijn doel voor 2012 was om weer tussen de jarenlange ervaren rijders lekker mee te kunnen rijden en hopelijk een plaats te kunnen behalen in de top tien. Dit doel is zeker behaald want Remco eindigde op een mooie vijfde plaats, zeker gezien de mannen die voor hem eindigden WK en EK rijders zijn.
Ook kwam er een nieuwe uitdaging op zijn pad, Remco begon in september aan een nieuwe baan op het Ee-X-parc in Wanroij. Dit is het eerste in- en outdoorpark op het gebied van elektrische motorcross in Nederland, welke in het voorjaar van 2012 opgestart is. Gezien de steeds nieuwe ontwikkelingen die op het park plaatsvinden, neemt de functie behoorlijk tijd en energie in beslag.
Hierdoor heeft Remco besloten het wat “rustiger”aan te willen gaan doen in de motorsport. Hij heeft de sport ruim twintig jaar kunnen beoefenen, waarvan de laatste acht jaar op hoog niveau. Ook heeft hij heel veel steun van het bedrijfsleven gehad, waarvoor Remco altijd erg dankbaar is geweest. Hiertegenover probeerde Remco altijd zoveel mogelijk aandacht aan zijn sponsoren te schenken als blijk van waardering.

Afbeelding

Omdat Remco voor zijn gevoel hieraan niet helemaal meer kan voldoen wil hij een stapje terugnemen. Gezien het plezier en resultaat hij had in het endurorijden afgelopen seizoen wil hij nog wel deze ONK competitie 2013 gaan rijden . De ’oude´ Yamaha waar Remco in 2009 mee gereden heeft is weer voor de dag gehaald en voorzien van een kenteken zodat hij hiermee de wedstrijden kan gaan rijden. Aan motivatie ontbreekt het Remco zeker niet en hij kijkt erg uit om 26 januari aan de start te staan van de eerste ONK enduro in Enter.
In 2003 en 2004 was Remco al eens genomineerd voor de sportverkiezing van de gemeente Oldebroek. Ook dit jaar behoort Remco weer tot de genomineerden voor deze verkiezing. Er kan nog gestemd worden tot 12 januari a.s., meer hierover vind u op www.sportverkiezing.com
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie