Zevende plaats voor Remco Doornwaard in Enter

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Zevende plaats voor Remco Doornwaard in Enter

Bericht door Redactie »

Zevende plaats voor Remco Doornwaard in Enter

Op 26 januari jl was de seizoensopener van het ONK enduro in Enter op een hard bevroren ondergrond met een lading (stuif)sneeuw en ijs. Geen ideale omstandigheden dus,maar het hoofd erbij houden en geen onnodige risico’s nemen was het motto.
Dit seizoen gaat Remco deelnemen op zijn Yamaha YZ250 in de E2 klasse en zal rijden in het outfit van het Bikeright-Verstegen team.

Afbeelding

Om een zo veilig mogelijke enduro te creëren had de organisatie vlakke banen geschoven op de route en de proeven en werd extra rijtijd toegevoegd om onveilig hard rijden op de route tegen te gaan. De route van 70 km bestond uit drie proeven per ronde. Proef 1 was een lange proef over akkers en wegen met hier en daar een bruggetje waar men rond de 12,5 minuten over deed, de tweede was een lange enduroproef met kruip-sluip werk door de bosjes en strakke akkers gedurende circa 13 minuten. De derde proef was er één met een dikke bult en enkele springschansen maar was al na een kleine 4 minuten gedaan. Tijdens de eerste ronde was er nog behoorlijk grip door de sneeuwlaag. De tweede en derde ronde werd het steeds gladder doordat de losse sneeuw eraf was en ijs overbleef.
Gedurende de hele dag reed Remco tijden rond de zesde en zevende plaats. Eén proef haalde hij een vijfde plaats. Tijdens de eerste ronde heeft Remco kostbare tijd verspeeld doordat de afstelling van de Yamaha niet helemaal in orde was en daarom enkele keren afsloeg en het telkens opnieuw aantrappen kostte hem behoorlijk seconden. Ondanks de kou heeft Remco het erg naar zijn zin gehad en heeft behouden gereden om valpartijen te voorkomen.
Volgende wedstrijd voor het ONK enduro is op 23 februari in Eindhoven.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie