Pagina 1 van 1

Michael Leusink 2x naast het podium in druk crossweekend

Geplaatst: ma apr 15, 2013 22:56
door Redactie
Michael Leusink tweemaal naast het podium in druk crossweekend.

Michael Leusink heeft bij twee motorcross wedstrijden afgelopen weekend tweemaal een 4de plaats gescoord. Op zaterdag reed Leusink in Nunspeet om de DMX Midden / Oost competitie. De dag later ging de reis naar Emmen voor de 1ste wedstrijd om de MON regio Noord / oost competitie.


Afbeelding

De 2de wedstrijd om het DMX Midden / Oost kampioenschap werd gereden op de zandbaan van Nunspeet. Ruim 27 rijders hadden zich in geschreven voor deze wedstrijd. Michael Leusink komt uit in de klasse 85cc grote wielen.
Leusink ging in de training er goed voor zitten om een goede tijd er uit te halen.
Helaas werd de klassering van de tijdtraining niet gebruikt om een plek achter het start hek te zoeken. Via het lootjes te trekken werden de plaatsen bepaald voor het oprijden naar het starthek voor de eerste manche.
Michael had geen geluk, als 24ste mocht de Suzuki coureur oprijden,, met als gevolg dat hij in de 2de rij plaats mocht nemen.
Bij het vallen van het hek kwam Leusink niet lekker weg en begon als 23ste aan zijn 1ste manche. Leusink reed een sterke wedstrijd. Reed van uit het achterveld naar voren. Bij het vallen van de finish vlag werd het een zesde plaats. Bij de 2de manche had Leusink een betere plek, helemaal aan de rechterkant. Na het vallen van het hek werd hij bij de eerste bocht iets naar buiten gedrukt. Maar hield het gas er op en ging als 7de door de eerst bocht. Michael ging het gevecht aan met zijn mederijders. Reed wederom sterk en reed naar een mooie 3de plaats. Totaal werd het in Nunspeet een 4de plaats. 1 puntje te kort voor het podium.
De dag er na ging de reis richting het hoge noorden voor de eerste wedstrijd om de MON regio Noord / Oost competitie op de Motodrome in Emmen.
Ook hier was er weer veel deelname. In de training reed Leusink stevig rond en verkende de baan goed. De 1ste manche mocht Michael, na loting, als 9de oprijden. Bij het vallen van het Starthek was Leusink niet echt lekker weg.
Maar het rijden ging goed op het pittige circuit van Emmen, en reed lekker naar de kop toe. Helaas zat er niet meer dan een zesde plaats in. Bij het vallen van het start het de 2de manche, was Leusink beter weg, maar een mederijder naast hem en trok het gas iets te veel open waar door hij bijna tegen Michael aan kwam. Gehinderd door deze actie moest Leusink van het gas af. Na deze actie draaide Michael het gas goed open, en reed binnen een paar ronden richting de 6de man. Na een paar ronden zat Leusink zelf op de 4de plaats. Bij het vallen van de laatste ronde had Michael zicht op de 3de man. Maar helaas werd deze niet meer verschalkt. Zodat het een 4de plaats werd. Met een 6de en 4de plaats werd het totaal 4de. Met twee keer een 4de plaats kunnen we terug kijken op een geslaagd weekend.