Van Werven en Bax doen van zich spreken in Valkenswaard

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Van Werven en Bax doen van zich spreken in Valkenswaard

Bericht door Redactie »

Van Werven en Bax doen van zich spreken in Valkenswaard

Ondanks de wat oudere stramme spieren zijn Gerrit van Werven en Jack Bax er in Valkenswaard in geslaagd een 23e plaats te pakken tijdens de vierde wedstrijd van het ONK Zijspancross.


Afbeelding
Foto: http://www.crossandracepictures.nl

Met veel respect werd door menig zijspancross liefhebber gekeken naar de tweede krasse knarren
Van Werven en Bax toen zij ’s ochtends begonnen aan de tijdtraining tijdens de vierde ONK wedstrijd van het seizoen. Ondanks de respectabele leeftijden van beide heren werd toch een knappe zestiende trainingstijd gereden.

De eerste manche werd goed gestart en na één ronde lagen Van Werven en Bax zelfs op een vijftiende positie. Helaas zorgde een steen in het voorwiel in de derde ronde ervoor dat vroegtijdig het parc fermé moest worden opgezocht.

De tweede manche verliep een stuk beter. Opnieuw werd er prima gestart, want toen de heren voor het eerst langs start en finish kwamen lagen ze op een verrassende tiende plek. Het hoge tempo kon lang worden vastgehouden, maar naarmate de wedstrijd vorderde moest toch de snelheid wat worden gedrukt. Na ruim dertig minuten, toen het stof neergedaald en de rust was wedergekeerd op het Eurocircuit, bleken Van Werven en Bax een schitterende prestatie te hebben neergezet in het internationale deelnemersveld. Tussen deze toppers werd een veertiende positie behaald, wat opmerkelijk genoemd mag worden. De snelste ronde van Van Werven en Bax bleek zelfs de tiende tijd van deze manche te zijn.

Ondanks de nulscore in de eerste manche werd uiteindelijk toch nog een 23e plaats gepakt in het dagklassement.

De wedstrijd werd gewonnen door de Letse broers Daiders voor Etienne Bax en Kaspars Stupelis.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie