Goed resultaat voor Team Schreurs in Valkenswaard

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Goed resultaat voor Team Schreurs in Valkenswaard

Bericht door Redactie »

Goed resultaat voor Team Schreurs in Valkenswaard

Op het Eurocircuit in Valkenswaard hebben Rick Schreurs en Rick Sellis een achttiende plaats tijdens de derde wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross.


Afbeelding
Foto: http://www.crossandracepictures.nl

Het is even rustig geweest voor Team Schreurs voor zij afreisden naar het prachtige Eurocircuit in Valkenswaard. Na een prima resultaat in Lochem konden Schreurs en Sellis zich op gaan maken voor een zware wedstrijddag. Diverse Grand Prix teams hadden de weg naar Valkenswaard gevonden en met dertig combinaties stonden gelukkig weer veel deelnemers aan het vertrek.

Training
Onder prachtige omstandigheden reden Schreurs en Sellis een paar oefenrondjes, om daarna, toen de tijdtraining begon, gelijk een paar snelle ronde neer te zetten. Helaas lukte het de heren niet een goed ritme te vinden, waardoor ze uiteindelijk niet verder kwamen dan een 27e startpositie.

1e manche
Na de Open MX klasse stond de eerste manche op het programma en Schreurs en Sellis. Door de tegenvallende training konden ze pas als 27e een plaats achter het starthek opzoeken. Op het moment dat het starthek viel probeerden Schreurs en Sellis zo spoedig mogelijk naar voren te komen. Twee combinaties vlogen bij de start over de kop (Hermans en Broens), waardoor gelijk al twee plaatsen kon worden goed gemaakt. Na één ronde lagen ze op een 25e plaats en het tempo zat er gelijk goed in waardoor al snel een aantal combinaties behendig werden gepasseerd.

Halverwege de eerste manche lagen Schreurs en Sellis op een keurige twintigste plaats. Helaas duurde het net even te lang, voordat Hans Garritsen kon worden gepasseerd, waardoor een gat naar de groep voor hen was ontstaan. “Gelukkig” vielen nog een aantal combinaties uit, zodat, toen de zwart-wit geblokte vlag werd gezwaaid, ze als zeventiende werden geklasseerd.

Enigszins verrassend ging de overwinning in deze manche naar Etienne Bax, die net weer was hersteld van een zware blessure. Als tweede werd de Let Daiders afgevlagd voor Jan Hendrickx uit België.

2e manche
De eerste manche was dus perfect verlopen, maar had wel veel energie gekost voor de jonge Schreurs. Ondanks de vermoeidheid werd met veel vertrouwen uitgekeken naar de tweede manche. De start verliep niet geheel naar wens, maar ook nu kwamen Schreurs en Sellis al tamelijk snel in een goed wedstrijd ritme. Ook nu lagen de twee kemphanen na halverwege deze manche alweer op een prima twintigste positie.

Door een klein walletje in de achtste ronde werd Sellis uit de “bak” geworpen en kwam helaas de opmars ten einde. Het duurde even voordat het zijspan weer “uitgegraven” was, maar ondanks deze tegenslag werd toch nog een 21e plaats gepakt.

Adriaenssen (B) pakte de overwinning in de tweede manche voor Daiders. Als derde werd Hendrickx.afgevlagd.

Na weer twee manches van ruim dertig minuten in de armen en benen, zijn weer waardevolle lessen geleerd en kan het team deze ervaringen weer meenemen naar de volgende wedstrijden.

De dagzege kwam overigens op naam van de gebroeders Daiders. Naast hen stonden Bax/Stupelis en Hendrickx/Mucenieks op het ereschavot. Team Schreurs stond als achttiende in het dagklassement geklasseerd. In de stand om het ONK bezetten Schreurs en Sellis ook de achttiende plek.

Er is slechts een weekje rust voor het team, want op 12 mei staat alweer de vijfde wedstrijd op het programma. Deze wedstrijd wordt gereden op het circuit in Heerde, wat voor het team een thuiswedstrijd mag worden genoemd.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie