Zware wedstrijd voor Team Schreurs in Heerde

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Zware wedstrijd voor Team Schreurs in Heerde

Bericht door Redactie »

Zware wedstrijd voor Team Schreurs in Heerde

Op een loodzwaar circuit in Heerde hebben Rick Schreurs en Rick Sellis, na uit te zijn gevallen in de eerste manche, een 17e plaats behaald in de tweede manche tijdens de vijfde wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross.


Afbeelding
Foto: www.crossandracepictures.nl

Was het tijdens de vorige wedstrijd in Valkenwaard nog zonnig en droog, de wedstrijd in Heerde werd gekenmerkt door zware bewolking, lage temperaturen en in de morgen zelfs regen. In Valkenswaard werd veel kennis opgedaan en deze kennis wilde het team graag tijdens deze veredelde thuiswedstrijd in de praktijk brengen.

Training
De training verliep boven verwachting goed. De strategie was om gelijk vanaf het begin alles op alles te zetten om een snelle tijd te zetten. Dit uitgangspunt bleek na 25 minuten zijn vruchten te hebben afgeworpen. Het lukte Schreurs en Sellis een knappe twaalfde tijd neer te zetten in een veld met 22 combinaties. Hiermee was het team natuurlijk zeer tevreden en met veel vertrouwen werd uitgekeken naar de eerste manche.

1e manche
Als twaalfde reden Schreurs en Sellis uit de “fuik” naar hun positie achter het starthek. Helaas sloeg het noodlot, toen het starthek gevallen was, al na dertig meter toe. De VMC KTM kwam in aanraking met een andere combinatie en daarbij vloog het duo over de kop. Schreurs werd uit het zadel geworpen, terwijl Sellis wonder boven wonder in zijn bak bleef “hangen”.

De beide matadoren bleven ongedeerd en zo snel mogelijk werd de VMC KTM weer overeind gezet en kon na enig oponthoud de wedstrijd als laatste worden hervat. Er zat niets anders op dan in de achtervolging te gaan.

Schreurs en Sellis reden het snot voor de ogen om naar voren te komen vanaf de 22e plek. Na zes ronden waren ze al aardig op weg toen de “koeler” kapot ging. De machine werd daardoor te warm en op een gegeven moment sloeg de rook eruit en was de wedstrijd helaas ten einde.

Etienne Bax pakte de overwinning in deze slijtage slag voor Jan Visscher en de zeer jonge Koen Hermans.

2e manche
Gelukkig lag het circuit in de buurt van ’t Loo-Oldebroek, zodat nog snel een nieuwe koeler gehaald kon worden. Deze werd razendsnel gemonteerd, waardoor zonder problemen gestart kon worden met de tweede manche. De start verliep nu een stuk beter, maar na een paar bochten kwam opnieuw pech om de hoek kijken. De machine liep vast in een diep spoor en opnieuw moest vanuit het achterveld naar voren worden geknokt.

Door deze diepe sporen kwamen Schreurs en Sellis eigenlijk niet goed in het ritme. Het was verschrikkelijk lastig om bepaalde sporen te houden, waardoor ze als het ware over het circuit “zwalkten”. Gelukkig bleef verdere pech de heren bespaard en kon toch nog een verdienstelijke zeventiende plaats mee naar huis worden genomen. Het was goed om te zien dat het team niet bij de pakken was gaan neerzitten en dat alles uit de kast werd gehaald om tot een goed resultaat te komen.

De winst in de tweede manche ging opnieuw naar Bax, maar ditmaal voor Carlo van Duijnhoven en Visscher. Bax pakte ook de dagzege voor Visscher. Hermans werd verrassend als derde geklasseerd. Team Schreurs kwam niet verder dan een 20e plek.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie