Team Schreurs in actie tijdens de Grand Prix van Varsseveld

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Team Schreurs in actie tijdens de Grand Prix van Varsseveld

Bericht door Redactie »

Team Schreurs in actie tijdens de Grand Prix van Varsseveld

Tijdens de Nederlandse wedstrijd voor het wereldkampioenschap Zijspancross in Varsseveld hebben Rick en Levi deelgenomen aan diverse demo’s van Kids and Sidecars.


De Stichting Kids and Sidecars promoot de zijspancross onder de jeugd en houden daarvoor diverse wedstrijden en demo’s in Nederland en buitenland. Ook tijdens de Grand Prix van Varsseveld waren de jonge Nederlandse en buitenlandse beloften uitgenodigd om diverse demo’s te rijden. Ongeveer vijftien teams waren aanwezig om hun kunsten te laten zien op het prachtige circuit de “Vennebulten”.

Afbeelding
Foto van Eddy Koedijk.

Tijdens de trainingen van de Grand Prix op zaterdag reden de “Kids” hun eerste rondjes. Rick en Levi waren ook van de partij, omdat zij een aantal jaren geleden begonnen waren in dit prachtige initiatief. “The Schreurs Brothers” lieten het publiek zien dat zij al een behoorlijk hoog niveau hebben gehaald door op diverse “bulten” grote sprongen te maken en razendsnel rond te gaan.

Zondag werden de toeschouwers onder de bezielende leiding van voorzitter Jaco Sterkenburg op te hoogte gebracht van het reilen en zeilen van stichting Kids and Sidecars. De oprichter en inspirator “Opa” Bart Notten werd in het zonnetje gezet, waarna de jeugdige talenten opnieuw hun kwaliteiten aan, het in grote getale opgekomen publiek, konden tonen. Dat de formule succes heeft, blijkt uit het feit dat al drie jonge teams zijn doorgestroomd naar de senioren. Koen Hermans en Roy Bijenhof waren zelfs al zeer succesvol. De 16-jarige Hermans en zijn 15-jarige bakkenist Bijenhof pakten tijdens het Open Nederlands kampioenschap in Heerde een knappe derde plaats. Naast Rick en Levi hebben ook Mike en Justin Keuben al goede resultaten behaald op het hoogste nationale niveau.

Helaas moesten Rick en Levi zondag verstek laten gaan, omdat Rick tijdens een wedstrijdje fietscross op zaterdagavond zijn sleutelbeen had gebroken. Een revalidatie van vier tot zes weken staat voor de deur van de oudste van de twee broers. Het team heeft dus een vroegtijdige zomervakantie en naar aanleiding van het herstel van Rick wordt besloten wanneer het team weer op de circuits aanwezig zal zijn.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie