Vijfde plaats voor Team Schreurs in Halle

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Vijfde plaats voor Team Schreurs in Halle

Bericht door Redactie »

Vijfde plaats voor Team Schreurs in Halle

Tijdens de laatste en afsluitende streekwedstrijd zijspancross in Halle hebben Rick Schreurs en Rick Sellis een vijfde plaats behaald.


Afbeelding

Onder een helder blauwe hemel en een stralend zonnetje reisde Team Schreurs af naar Halle in de Gelderse Achterhoek. Op het circuit “De Kappenbulten” werd de laatste streekwedstrijd van het seizoen gereden. Meer dan twintig zijspancombinaties hadden zich aangemeld voor deze wedstrijd, waaronder enkele teams uit het Open Nederlands Zijspancross kampioenschap.

Voor Rick Schreurs en Rick Sellis was dit een belangrijke generale repetitie voor de laatste ONK wedstrijd welke volgend weekend in Harfsen op het programma staat.

Tijdens de start van de eerste manche sloeg helaas de machine af, waardoor Schreurs en Sellis als laatste aan de wedstrijd moesten beginnen. Er zat niets anders op dan een inhaalrace te beginnen. Helaas duren de wedstrijden niet langer dan vijftien minuten, waardoor een slechte start bijna niet meer recht te zetten is. Toch slaagden Schreurs en Sellis erin in deze kort wedstrijd negen combinaties te passeren en uiteindelijk als twaalfde over de finish te komen.

Ook de tweede manche begon niet helemaal naar wens. In de tweede bocht kwamen Schreurs en Sellis vast te zitten en moest opnieuw een wedstrijd vanuit de achterhoede worden verreden. Wederom lieten de heren de tanden zien en werd naar voren gereden. Een negende plaats was uiteindelijk het maximaal haalbare. Tevreden werd door het team teruggekeken op deze laatste streekwedstrijd van het seizoen.

Omdat diverse teams slechts daginschrijvers waren, werden Schreurs en Sellis uiteindelijk vijfde in het dagklassement. Koen Hermans pakte de overwinning voor Bjorn Ribbers en Freddy Dikkeboer.

Ribbers pakte dit jaar de meeste punten en won het eindklassement. Dikkeboer werd tweede voor het jonge talent Hermans.

De volgende wedstrijd voor Team Schreurs staat gepland op 6 oktober in Harfsen waar de laatste ONK Zijspancross wedstrijd van het seizoen wordt verreden. Het beloofd een spannende afsluiting van het seizoen te worden met diverse wereld toppers aan het vertrek, zoals tweevoudig vice-wereldkampioen Etienne Bax en tienvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie