Motorrace: Zesde plek voor Van Hooren in Assen

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Motorrace: Zesde plek voor Van Hooren in Assen

Bericht door Redactie »

Zesde plek voor Van Hooren in Assen

Tijdens de tweede wedstrijd voor de Supercup 1000 heeft Arjan van Hooren, in een zonovergoten Assen, een keurige zesde plaats behaald in de Supercup 1000.


Afbeelding
Foto: www.crossandracepictures.nl

Na zijn succesvolle optreden tijdens de eerste wedstrijd op 5 april, waarbij Van Hooren de volle buit pakte, reisde de inwoner uit Noordeinde met veel vertrouwen opnieuw naar Assen. Het niveau van de Supercup 1000, waarbij gereden wordt met maximaal 1000cc 4 takt machines, is erg hoog.

Van Hooren reed tijdens de eerste wedstrijd van 5 april op het circuit van Assen een snelste raceronde van 1:43,234 met een gemiddelde snelheid van 156,21 km/u. Kevin Valk, de winnaar van de FIM Superstock 1000 Cup tijdens het WK Superbike evenement in Assen, reed tijdens de kwalificatie een tijd van 1:38,888 met een gemiddelde snelheid van 165,35 km/u. Van Hooren laat dus maar 4,5 seconden liggen op een circuit van meer dan 4,5 kilometer.

Training
Tijdens de vrije trainingen op vrijdag kwam Van Hooren ten val in de eerste rechterbocht na start en finish, de bekende haarbocht. Gelukkig viel de schade mee.
Zaterdagmorgen werden de twee kwalificatie trainingen verreden. De Honda coureur reed in de trainingen 15 ronden wat uiteindelijk resulteerde in een zevende trainingstijd in een veld van 32 deelnemers. De snelste tijd werd gereden door Jardo van Huisstede voor Yme Jan Hofstee en Mervyn Verploegen.

Wedstrijd

Rond vier stond de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. Gespannen wachtten de 32 gekwalificeerde coureurs tot het rode licht doofde. Van Hooren had een matige start en kon niet aanpikken bij de kopgroep. Hij kon wel de rijders achter hem op afstand houden, waardoor er helaas een eenzame wedstrijd werd gereden op een zevende positie. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Verploegen voor Martijn Polinder, Erwin Druijff en Van Huisstede. Omdat Polinder een ONK rijder is, telde zijn resultaat niet mee voor het dagklassement, waardoor Van Hooren als zesde werd geklasseerd.

Na afloop gaf Van Hooren aan niet helemaal tevreden te zijn, omdat hij de concurrentie niet helemaal kon bijhouden. De val van vrijdag had toch voor stijve spieren gezorgd, waardoor hij niet optimaal kon presteren.

Ondanks de kleine teleurstelling van de daguitslag kon uiteindelijk toch worden gelachen, omdat de snelle coureur van het Racing Team Oldebroek na twee wedstrijden nog steeds het klassement aanvoert. Van Hooren heeft 3.500 punten bij elkaar gereden en heeft daarmee 200 punten meer dan Druijff en Jaco Boonen.

Op 7 juni vindt de volgende wedstrijd plaats, opnieuw is Assen het strijdtoneel.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie