Leusink 4de bij DMX wedstrijd in Leusden.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9660
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Leusink 4de bij DMX wedstrijd in Leusden.

Bericht door Redactie »

Leusink 4de bij DMX wedstrijd in Leusden.

Wezep, Zaterdag 19 juli werd de laatste wedstrijd, voor de vakantieperiode verreden om het DMX Midden / Oost kampioenschap. Deze wedstijd werd verreden op het zandcircuit van de MC Salz in Leusden. Wezeper Michael Leusink komt uit in deze competitie in de MX2 tweetakt klasse, 125cc.
Voor Leusink is het een leerjaar nadat hij in 2013 DMX Oost kampioen werd bij de 85cc Grote wielen. Voor deze wedstrijd had de motorclub er alles aan gedaan om er perfecte baan neer te leggen.


Afbeelding


De temperatuur was tropisch, 34 graden!

In de training ging Michael er voor zitten en reed snel rond. Leusink had vijf ronden de tijd om een goed tijd neer te zetten voor een goede startpositie.
Maar helaas waren we vergeten om de transponder te plaatsen voor deze training, dus geen tijd. Doordat Leusink niet reed met een transponder in de training, en geen tijd had gezet moest Michael als laatste, 21ste aanschuiven achter het hek voor de eerste manche.

Aan de linkerkant parkeerde Leusink zijn KTM achter het hek. Geen beste positie omdat de bocht ook naar de linkerzijde draait en het hele startveld als een trechter de eerste bocht in draait. Bij het vallen van het hek was Leusink goed weg, maar kwam in het gedrang en werd van de zijkant van de motor getikt. Het duurde even dat Leusink de KTM weer aan de praat had, en kon zijn weg vervolgen. Met veel achterstand begon Michael aan zijn wedstrijd. Zeer gedreven reed Leusink naar het achterveld en kwam steeds verder naar voren gereden. De snelheid zat er goed in en Leusink reed lekker lijnen. Met een 6de plaats was Leusink niet tevreden. Er had zeker een top 3 ingezeten.

Gedreven stond Leusink klaar voor de 2de manche. De temperatuur was tropisch ruim 34 graden. Bij het rijden naar het hek plaatsten Michael zijn KTM aan de rechterkant om op de 2de rij te staan. Om niet wederom in de eerste bocht er afgetikt te worden. Maar een official wees Leusink er op dat hij moest aansluiten aan de linkerkant. Vol goede moed reed Leusink zijn KTM naar de linkerkant van het starthek. Bij het vallen van het hek reden de 21 coureur af op de korte linkerbocht. En wederom kwam Michael in het gedrang in de voorste regionen. Ook nu werd Michael er weer afgetikt in deze eerste bocht. Als 19de begon hij aan de 2de manche. Bij de eerste doorkomst zat Leusink al aan het achterwielen van een groepje. Gedreven en met meer snelheid knokte hij zich naar voren. In de laatste twee ronden was er nog zicht op de nummer drie. Maar door het warme weer was Leusink op en kan geen vuist maken om naar de 3de plek te rijden. Met een 6de en 4de plaats werd Michael vandaag 4de Totaal.
Met nog twee wedstrijd te gaan is het kampioenschap bij de DMX Oost nog steeds inzicht.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie