Geen succes voor Racing Team Oldebroek in Assen

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Geen succes voor Racing Team Oldebroek in Assen

Bericht door Redactie »

Geen succes voor Racing Team Oldebroek in Assen

Arjan van Hooren en Niels Fijn beleefden een wedstrijddag om snel te vergeten op het TT-Circuit in Assen tijdens de zevende OW Cup wedstrijd van het seizoen.


Afbeelding
Foto (Niels Fijn): www.crossandracepictures.nl

Training
Onder natte omstandigheden werden twee tijd trainingen verreden. Helaas eindigden deze trainingen voor beide Racing Team Oldebroek coureurs in mineur. Zowel Fijn als Van Hooren kwamen ten val en deden dat ook nog op dezelfde plek. In de beruchte en bekende Stekkenwal bocht vonden beide coureurs hun Waterloo. Van Hooren werd daar met een klassieke “highsider” van zijn motor gekatapulteerd.
De Honda Fireblade van Fijn was licht beschadigd, maar daarentegen was de machine van Van Hooren zwaar gehavend. Van Hooren zelf was ook niet helemaal ongeschonden uit de grindbak “gekropen”.De inwoner uit Noordeinde had aan zijn val een zere arm en wat hoofdpijn overgehouden.
Uiteindelijk werd Fijn nog als achttiende geklasseerd en kwam klassementsleider Van Hooren niet verder dan een twintigste positie.

Wedstrijd
De monteurs van Van Hooren moesten tussen de training en de wedstrijd vol aan de bak om de zwaar beschadigde machine weer gereed te krijgen. Het lukte om de Honda een paar minuten voor de wedstrijd weer raceklaar te hebben. Helaas sloeg de motor na twee honderd meter af, waardoor het volledige startveld al meer dan driekwart ronde op weg was alvorens Van Hooren zijn wedstrijd kon beginnen. Teleurgesteld kwam hij na een ronde de pits binnengereden, omdat er voor vandaag geen punten voor het kampioenschap in zou zitten.
Fijn had zijn zinnen gezet op deze wedstrijd en wilde gaan vlammen, maar de valpartij in de ochtend had toch voor de nodige fysieke problemen gezorgd. De Oldebroeker had last van zijn knie en wilde in de wedstrijd niet te veel risico’s nemen. Uiteindelijk moest hij zich tevreden stellen met een dertiende plek.

De wedstrijd werd met overmacht gewonnen door Erwin Druijff. Op bijna tien seconden achterstand eindigde Daniel Vermaas op een tweede positie vlak voor Steve Jacobs.
Voor Racing Team Oldebroek was dit een wedstrijd om snel te vergeten. Het team en de coureurs hoeven niet lang op revanche te wachten want zaterdag 6 en zondag 7 september zijn al de volgende wedstrijden in het Duitse Hockenheim.

Van Hooren is zijn koppositie nog niet kwijt geraakt, maar door de overwinning van Druijff is zijn voorsprong op de coureur uit Barneveld wel enorm geslonken. Fijn handhaafde zich in de top tien en hoopt in Duitsland weer progressie te gaan boeken.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie