CDA: Investeren in culturele top vijf Gelderland

Verkiezingen algemeen
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

CDA: Investeren in culturele top vijf Gelderland

Bericht door Redactie »

CDA: Investeren in culturele top vijf Gelderland

De afgelopen jaren heeft de provincie Gelderland vele tientallen miljoenen geïnvesteerd in erfgoed en cultuur. In alle regio's van Gelderland zijn hierdoor evenementen en organisaties ondersteund. Vanuit Provinciale Staten is hiervoor een 'tendersysteem' ontwikkeld. Hierdoor moeten organisaties jaarlijks proberen om een subsidiebijdrage van de provincie te bemachtigen. In de praktijk zorgt dit zowel in het veld als in het provinciehuis voor veel werkzaamheden (voorbereiding en controles).

Het CDA Gelderland wil voor de komende Statenperiode een vijftal Gelderse parels structureel ondersteunen. In en buiten de provincie zijn: het Gelders Orkest, toneelgroep Kwatta, Oostpool, Museumpark Orientalis en Introdans vermaard. Zelf tot in het buitenland hebben zij successen gevierd. De financiële situatie is echter kwetsbaar, mede door het Gelderse systeem van subsidiëren.

CDA fractievoorzitter Jan Hutten: "provinciale overheden investeren structureel in wegenonderhoud, natuur en versterking van werkgelegenheid. Investeringen in erfgoed en cultuur horen daar ook bij. Met een gegarandeerd financieel fundament wil het CDA Gelderland vijf culturele parels structureel ondersteunen. Deze vijf partijen vallen wat ons betreft niet om, als Gelderland moeten wij hen koesteren."

Bovenop het financiële fundament moeten alle partijen maximale inzet plegen om aanvullende subsidiëring binnen halen. Met een gegarandeerde bijdrage vanuit de provincie zijn hiervoor juist extra mogelijkheden aanwezig. Hutten: "de culturele parels zorgen voor een plezierig woon- en werkklimaat in onze provincie. Voor inwoners in Nederland is Gelderland woonprovincie nummer 1. Deze positie wordt naast onze mooie natuur mede bepaald door de aanwezigheid van cultuur. Het CDA wil de vijf culturele parels structureel ondersteunen. Aanvullend kunnen via het tendersysteem de overige evenementen en organisaties een jaarlijkse bijdrage van de provincie blijven ontvangen.

Kijk ook eens op: https://www.cda.nl/gelderland/
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie