Pagina 1 van 1

aansluit vraag

Geplaatst: do sep 22, 2011 15:11
door Elmo
ik krijg telkens te horen van die aan de deur verkopers dat later glasvezel nemen (omdat de gewone lijn er uit gaat op den duur zeggen ze) zoveel meer kost omdat je dan moet betalen voor de aansluiting wat wel 900 euro kan kosten tot je deur terwijl het nu gratis is.
klopt dit gegeven? of is dat een manier om je over de streep te halen?
Op zich zit ik nu goed en goedkoper dan met glasvezel en heb ik geen belangstelling maar 900 euro is veel geld als de lijn die er nu ligt er inderdaad uit gaat maar ik neem aan dat dit niet zomaar gebeurt omdat iedereen dan zoveel moet betalen die nu niet instapt.
bedankt

Re: aansluit vraag

Geplaatst: vr sep 23, 2011 0:21
door mrotman
Volgens mij is dit een verkooppraatje.

Re: aansluit vraag

Geplaatst: wo sep 28, 2011 12:48
door FerryHeibrink
mrotman schreef:Volgens mij is dit een verkooppraatje.
Het is geen verkooppraatje.

Op het moment dat je geen abonnement afneemt wordt de kabel niet in huis aangelegd, maar in de straat op een klosje opgerold.

Mocht je later glasvezel willen, dan moet opnieuw de stoep open. De kabel moet opgezocht worden, er is een speciale machine nodig om de kabel onder de stoep door te trillen. Daarna moet alles weer waterdicht worden gemaakt en de boel netjes afgelever worden.

Dit kan wel enkele uren in beslag nemen + voorrijkosten en huur van de machine + monteur.

Ik heb begrepen dat de kosten kunnen varieren tussen de 150 tot 500 euro.

Re: aansluit vraag

Geplaatst: wo sep 28, 2011 13:51
door Barry
Ik heb ook begrepen dat het straks mogelijk is om zonder meer kosten, een gedeeltelijke glasvezelverbinding te krijgen. Glasvezel tot het verdeelpunt en daarna over de koperenkabel.

Re: aansluit vraag

Geplaatst: wo sep 28, 2011 16:31
door mrotman
Elmo schrijft:
(omdat de gewone lijn er uit gaat op den duur zeggen ze)
Daar begreep ik uit dat op den duur KPN gewoon geen telefoon enz aanbied via de koperen telefoon kabel. Als deurverkopers met dit soort praatjes aan de deur komen en vertellen dat als je nu niet overgaat straks 900 euro moet betalen. Dat noem ik verkooppraatjes!

@ Barry: glasvezel en dan koper? Dat is er nu toch al? Glasvezel is nu al tot in de wijkkasten aangelegd, zoals ik begrepen heb. Ook UPC voedt de hoofdkasten in de kernen met glasvezel.

Re: aansluit vraag

Geplaatst: vr sep 30, 2011 22:25
door mentaltheo
€900,- is inderdaad een fabeltje. Maar Ferry zijn verhaal klopt wel. Er zijn kosten aan verbonden, wat zeker meer dan €150,- kost.

Re: aansluit vraag

Geplaatst: za okt 01, 2011 17:22
door Barry
ik heb 300 euro gehoord/gelezen

Re: aansluit vraag

Geplaatst: za okt 01, 2011 18:32
door mrotman
Binnen het aansluitgebied geeft Reggefiber het bedrag van € 150,00 op.