Waarom is deze uploadsnelheid zo belangrijk?

Vragen en antwoorden over de mogelijke aanleg van een glasvezelnetwerk in een aantal kernen van onze gemeente.
mentaltheo

Waarom is deze uploadsnelheid zo belangrijk?

Bericht door mentaltheo »

Uploaden is bijvoorbeeld heel belangrijk bij thuiswerken, gamen, zware bestanden als presentaties en documenten mailen, foto’s en video’s plaatsen op uw blog, Hyves of Facebook, of een zelfgemaakte foto album versturen naar een afdruk service.

Grotere bestanden
Foto's en filmpjes worden steeds groter doordat de kwaliteit ervan toeneemt. Foto's bestaan uit veel meer pixels dan vroeger en filmpjes worden steeds vaker gemaakt in HD-kwaliteit. Het versturen er van duurt dan ook steeds langer. Daarom een hoge uploadsnelheid (de snelheid waarmee informatie verstuurd wordt) steeds belangrijker. Traditionele netwerken zoals ADSL en kabel kunnen deze hoge uploadsnelheden niet bieden. Dankzij de hoge uploadsnelheden ben je met glasvezel verzekerd dat het verzenden in een mum van tijd gereed is!

Thuiswerken
Als je thuis werkt, is een hoge uploadsnelheid van het grootste belang. Vooral wanneer je vaak grote bestanden of e-mails moet versturen.
Met de hoge snelheid bij het uploaden hoef je nooit meer eindeloos lang te wachten. Bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie van 15 Mb/s is binnen 4 seconden opgeslagen op het bedrijfsnetwerk.

Supersonisch gamen
Door het gebruik van glasvezel is het mogelijk op lichtsnelheid online te gamen. Hoge ping-tijden, lage reactiesnelheden en lage frame rates behoren voorgoed tot het verleden. En door de enorm hoge uploadsnelheden kunt u zelfs heel eenvoudig uw eigen gameserver draaien.

Online backuppen
Velen hebben al een externe harde schijf of NAS aan om hun foto’s, muziek, films op te slaan. Alleen bij brand of diefstal is men wel alles kwijt. Daarom wordt bv. online backuppen steeds belangrijker. En dan is uploadsnelheid wel degelijk van belang.