Aanleg glasvezel gemeente Oldebroek gaat starten!

Vragen en antwoorden over de mogelijke aanleg van een glasvezelnetwerk in een aantal kernen van onze gemeente.
Redactie Noord 2
Berichten: 234
Lid geworden op: ma okt 10, 2011 19:21

Aanleg glasvezel gemeente Oldebroek gaat starten!

Bericht door Redactie Noord 2 »

Aanleg glasvezel gemeente Oldebroek gaat starten!

Na een aantal maanden van voorbereiding in stilte, gaat de aanleg van glasvezel in de 4 kernen van Oldebroek binnenkort echt van start. De overeenkomst met de gemeente wordt binnenkort getekend. En de tekeningen voor de tracés van de kabels zijn ongeveer afgerond. Dat betekent dat uitvoerder Van Gelder in opdracht van Reggefiber half februari met de aanleg gaat beginnen (ijs en weder diende natuurlijk!). Gestart wordt in Oldebroek en Oosterwolde. Binnen enkele weken volgen Wezep en Hattemerbroek.


Het kan natuurlijk uiteindelijk tegen vallen, maar de planning is dat al het civieltechnische werk (het leggen van de kabels en de straten weer dicht maken) voor de zomervakantie is afgerond. Het werk zal zo worden uitgevoerd, dat iedere straat maximaal één week open ligt. Vanaf juni zullen de eerste aansluitingen plaatsvinden, na de zomer zijn de laatste woningen aan de beurt.

De deelname in de gemeente Oldebroek is relatief hoog. Op dit moment heeft al meer dan 35% van de woningen zich aangemeld. Daarom wordt in principe in iedere woning glasvezel aangelegd, ook als er nog geen abonnement met een provider is afgesloten. Dat betekent ook dat alle woningen in de kernen zullen worden benaderd met de vraag of en waar men de glasvezelaansluiting in huis wil hebben.

Op korte termijn worden informatiebijeenkomsten gehouden, waar iedereen de kaarten en de plannen kan inzien en waar men bovendien vragen kan stellen over de aanleg van de glasvezelverbinding. En natuurlijk kunnen mensen die alsnog willen meedoen zich alsnog aanmelden. Meer informatie kan altijd worden verkregen in de winkel van Reggefiber, bij Expert in Wezep. Op de site http://www.oldebroekwezepopglasvezel.nl staat aangegeven wanneer de winkel geopend is. De data van de info-avonden zijn als volgt:

• 6 februari is er een inloop-avond in de Talter in Oldebroek
• op 5 maart is eenzelfde inloop-avond in het Dorpshuis te Wezep
• beide avonden zijn van 19.00 tot 21.00 uur.


De aanleg van glasvezel in de kleinere kernen en het buitengebied vraagt meer voorbereiding. Samen met mensen uit de gemeenten Hattem en Heerde werkt de initiatiefgroep hieraan, maar de kosten hiervoor zijn hoog en dus vraagt dat nog de nodige tijd de uitzoekwerk.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.