Ingezonden: Hattem op Glasvezel?

Vragen en antwoorden over de mogelijke aanleg van een glasvezelnetwerk in een aantal kernen van onze gemeente.
Redactie Noord 2
Berichten: 234
Lid geworden op: ma okt 10, 2011 19:21

Ingezonden: Hattem op Glasvezel?

Bericht door Redactie Noord 2 »

Ingezonden: Hattem op Glasvezel?

Hattem op Glasvezel? Ja natuurlijk! maar………
Maar is dat op dit moment wel de juiste keuze?


Wat is het geval?
Een jaar geleden startte Reggefiber samen met de nieuwe providers KPN, Solcon, KickXL en Lijbrandt en de initiatiefgroep de vraagbundeling om de interesse te polsen om over te stappen op een supersnelle glasvezelverbinding. In die periode is door alle providers de keiharde toezegging gedaan, dat de zenders van RTV Hattem ook in het programmapakket zouden worden opgenomen. Dat was voor velen, samen met het snelle internet, ook de reden om zich massaal aan te melden.

Ook RTV Hattem was en is nog steeds een groot voorstander van dit netwerk en heeft veel voorlichting gegeven over de voor- en nadelen van een glasvezelaansluiting. Dit resulteerde aan het einde van de vraagbundelingsperiode in een percentage van meer dan 40%, wat genoeg was om te starten met de aanleg.

In het najaar van 2011 is dan ook gestart met de aanleg en afgelopen maand werd de 1000ste aansluiting gerealiseerd. Intussen zijn ook de eerste aansluitingen in dienst gesteld.
Sinds de aansluiting van de eerste abonnee komen er bij RTV Hattem steeds meer klachten binnen over het ontbreken van Radio Hattem en TV-Hattem in het programmapakket.
Dit zal waarschijnlijk ook hier gebeuren (ook loze beloftes ?)

Klagen hierover bij de providers of in de winkel levert geen resultaat op. RTV Hattem is al sinds augustus 2011 in gesprek om de providers hun toezeggingen na te laten komen. Weliswaar is er een keiharde toezegging dat RTV Hattem in het programmapakket zal worden opgenomen, maar de signalen die bij het bestuur van RTV Hattem binnenkomen laten zien dat dit voor KickXl, Solcon en Lijbrandt voorlopig niet het geval is. Een datum waarop dit wel het geval is, willen zij niet afgeven. Voor RTV Hattem een onacceptabele zaak, want er zijn steeds minder mensen, die de uitzending kunnen volgen en dat kan natuurlijk niet.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
wunen
Berichten: 1
Lid geworden op: ma sep 15, 2003 23:28
Locatie: Wezep

Re: Ingezonden: Hattem op Glasvezel?

Bericht door wunen »

Sinds eind april zendt KPN RTV Hattem uit over de glasvezel in Hattem.

Het lijkt erop dat Glashart-Media (de TV-stream leverancier van de overige providers) vanaf eind juli ook RTV Hattem zal gaan doorgeven in Hattem.

Bron: http://www.rtvhattem.nl/?page=nieuwsber ... cid=NC0001

Blijkbaar is het niet vanzelfsprekend dat glasvezelproviders de lokale TV zenders doorgeven. (UPC geeft ook geen Loco door via digitale tv)

Hebben de glasvezelproviders in Oldebroek ook een toezegging gedaan om Loco te gaan uitzenden?
Plaats reactie