CU: Dat geeft de burger moed…(Column)

Gemeenteraadsverkiezingen 2014
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9500
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

CU: Dat geeft de burger moed…(Column)

Bericht door Redactie »

CU: Dat geeft de burger moed…(Column)
Bron website CU Oldebroek maandag 29 april 2013 08:00

Ja het stond er echt: “Wat is dit goed voor de buurt!”. Een artikel in de Weekkrant van 8 april over de ‘taartpunt’ van Wezep. Dat doet je hart als volksvertegenwoordiger goed. Onder burgers is er niet alleen behoefte aan saamhorigheid, maar ook de bereidheid er zelf iets voor te willen doen. Ontmoeting leidt tot uitwisseling van wensen, kritiekpunten, mogelijkheden. Organisaties waaronder de gemeente dachten met de burgers mee. (Meer info: Oldebroek@meersamenleving.nl). Na onder andere Noordeinde weer een voorbeeld waarin actief burgerschap vorm krijgt.

Het doet ook goed omdat wij als politici nogal eens met knelpunten of kritiek worden geconfronteerd. Logisch: mensen willen b.v. iets van de overheid. Soms moeten we echter ‘nee’ verkopen omdat de wet zich ertegen verzet, of het algemeen belang. Maar ook dan is het belangrijk elkaar wakker te houden. Mensen weten gelukkig onze fractie te vinden, in toenemende mate zelfs. Dat stimuleren we trouwens actief door werkbezoeken, dialogen via de mail, en door te vertellen wat we vinden, doen, en met welk resultaat.

Van groot belang dus dat burgers ons aan de tand voelen. Wij willen fris blijven, en alert op wat beter kan. We hebben een traditie van stevige verkiezingsprogramma’s, en een achterban die zich daarmee confronteert, zoals onlangs. Vragen als waarom gebeurt dat zo en zo? kunnen het begin zijn van verandering. Zoals bij mantelzorgwoningen. Na jaren van pleidooien van onze kant voor verruiming en masseren zijn de regels daarvoor per raadsbesluit gewijzigd. Zo willen we doorgaan. Met uw steun. Onze mail staat open. Als u als gast een keer wilt aanschuiven bij een fractievergadering is dat in principe ook mogelijk. (Info@oldebroek.christenunie.nl).

Afbeelding

Hans het Lam, Pieter Immerzeel, Liesbeth Vos, Wim Boer, Ton van Leijen, Engbert Jan Ruitenberg, Inge de Vries, Henk van Bergeijk, Popke Graansma
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie