D66 nu ook in Elburg

Gemeenteraadsverkiezingen 2014
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9595
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

D66 nu ook in Elburg

Bericht door Redactie »

Bron bericht http://d66noordoostveluwe.nl/d66noordoo ... /home.html

D66 afdeling Noordoost Veluwe
Welkom op de website van de D66 afdeling Noordoost Veluwe. Deze afdeling bestaat uit de D66 leden in de gemeenten Hattem, Heerde, Elburg en Oldebroek. Op deze pagina treft u het nieuws aan van de D66 fractie Elburg. Voor contactgegevens van de afdeling klikt u hier.

D66 nu ook in Elburg!
D66 is sinds begin dit jaar actief in Elburg. Een aantal enthousiaste mensen heeft elkaar gevonden en heeft de ambitie om volgend jaar mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Marnix Smulders uit Elburg en Martin Roest uit ’t Harde zijn de initiatiefnemers en hebben een aantal mensen om zich heen verzameld.

Wie zijn wij?
Marnix Smulders (40) is een enthousiaste ondernemer die organisaties adviseert op het gebied van training en opleidingen. Hij is een harde werker en een familieman die anderen onbevooroordeeld tegemoet komt en gelooft in de eigen kracht en kunde van mensen. Van huis en opleiding uit is hij een gastvrij en gepassioneerd mens. Iemand die nieuwe situaties en omstandigheden met een open vizier bekijkt en met een handen-uit-de-mouwen mentaliteit staat voor duidelijke standpunten. Kortom een harde werker die er van houdt om duidelijke afspraken te maken zonder de creativiteit en het plezier uit het oog te verliezen.

Martin Roest (44) is programma manager bij een wereldwijd opererend voedingsbedrijf waar hij aan procesverbeteringen werkt. Daarnaast is hij als ondernemer actief met een eigen duikschool. Hij woont met zijn vrouw in het buitengebied van ’t Harde en heeft een passie voor (buiten)sporten en natuur. Is verder fervent hobbykok. Hij is geïnteresseerd in het streven naar duurzaamheid en de kansen die dat biedt. Het ontbreken van een liberaal, groen geluid in de Elburgse gemeenteraad is zijn drijfveer om actief aan de lokale politiek deel te willen nemen.

Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma zijn wij momenteel aan het samenstellen. Tijdens bijeenkomsten bediscussiëren en bepalen we onze standpunten over lokale onderwerpen. Door onder andere maandelijks de raads- en commissievergaderingen in de gemeente Elburg bij te wonen, krijgen we een gedetailleerd inzicht in de actuele onderwerpen en de posities die de huidige fracties in de raad daarover innemen.

Begrijpbare taal
Het eerste dat ons opvalt bij het bijwonen van vergaderingen zijn de lange vergaderingen met veel vakjargon, afkortingen en gedetailleerde discussies. Dit maakt de essentie van de politieke discussie onbegrijpelijk voor de gemiddelde inwoner: “Geen idee, waar hebben ze het over? Ach weet je, laat maar…” D66 Elburg vindt dat dit moet veranderen. Ons eerste verkiezingsitem is dan ook de transparantie van de politiek en in begrijpelijke taal.

Duurzaamheid in milieu
Naast een transparante en begrijpelijke politiek en een eerlijk beleid zal ook een duurzaam milieu een speerpunt vormen in ons programma. Door meer te investering in een duurzame lokale economie kan dit volgens D66 Elburg bijdragen aan lagere lasten en meer werkgelegenheid. Duurzaamheid wordt er nu een beetje bij gedaan: “O ja, het moet ook duurzaam zijn.” Er ontbreekt volgens ons een strategisch plan op het gebied van duurzaamheid dat meer duidelijkheid en richting moet geven aan bedrijven en inwoners.

Duurzaamheid in samenwerking
Een andere opvatting over duurzaamheid is duurzaam samenwerken. Dit gaat over de samenwerking tussen burgers onderling en tussen burgers en overheid. D66 Elburg wil dat de gemeente nog meer de aanjager wordt van de lokale betrokkenheid van mensen in hun woonwijk, de vereniging, het onderwijs en in de zorg. Hiervoor is dialoog nodig, waarbij de gemeente niet een arrogante overkomende voorschrijvende rol heeft, maar een faciliterende rol, die van gastheer. D66 Elburg is van mening dat de gemeente hier veel actiever in kan zijn.

Communicatie
Het profileren via marktkraampjes of door te flyeren is voor ons te beperkt om een goed beeld te krijgen van wat er in de gemeente speelt. Daarom maken wij actief gebruik van de diverse soorten media en activiteiten.

Tweewekelijks overleg
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen komt de D66 fractie in Elburg om de twee weken bij elkaar om over de inhoud van het verkiezingsprogramma te discussiëren.
Email D66.Elburg@gmail.com
Wilt u een bijeenkomst van ons bijwonen? Stuur dan een mailtje naar D66.Elburg@gmail.com. Dit adres kan ook gebruikt worden voor alle vragen en suggesties die u voor ons heeft.

Website D66Elburg.nl
De website van www.D66Elburg.nl gebruiken wij om inwoners te informeren over de meer stabiele informatie, zoals wie wij zijn; waar wij voor staan en waar wij voor gaan. Voor de meer dynamische en interactieve communicatie maken wij gebruik van social media (facebook en twitter).

Facebook
D66 Elburg heeft ook een Facebookpagina (www.fb.com/D66Elburg) die wij actief willen gebruiken om inwoners van Elburg te informeren over onze activiteiten, maar ook te reageren op zaken die spelen in onze gemeente.

Twitter
Naast Facebook hebben wij ook een Twitteraccount (@D66Elburg). Dit medium gebruiken wij om actueel te kunnen reageren op lokale ontwikkelingen. Maar zeker ook als communicatiekanaal om met onze achterban tijdens raads- en commissievergaderingen te communiceren. Wij hopen hiermee de inwoners meer te kunnen betrekken bij de lokale gemeente.

Nieuwe leden
Als nieuwe partij in Elburg moeten we volop werken aan onze naamsbekendheid en het uitdragen van onze standpunten. Hierbij is alle hulp welkom en zijn we constant op zoek naar nieuwe leden. Woon je in de gemeente Elburg en heb je zin om mee te denken en mee te praten over de toekomst van onze gemeente? Voel je je verbonden met het democratisch gedachtegoed van D66? Wordt dan lid van D66 of neem contact met ons op, bijvoorbeeld via een tweet, een post, een mail of gewoon op straat, want er gaat natuurlijk niets boven een echt gesprek! Alleen zo kom en blijf je met elkaar in verbinding.

Daarom D66
D66 wil vooruit. Met zijn allen. Nederland heeft te lang stilgestaan. Er is verzuimd het dak te repareren toen de zon nog scheen. Economie, onderwijs, zorg en eigen verantwoordelijkheid zijn toe aan grondig onderhoud.

We komen alleen verder door ruimte te creëren voor nieuwe groei. Groei in opkomende markten en duurzame groei in grondstoffen en energie. Dat betekent ruimte maken voor talent en ondernemers. Aandacht voor een werkende arbeidsmarkt voor ouderen en het hervormen van onder meer woningmarkt, pensioenen en zorg. Met investeringen in onderwijs als de motor.

Gezonde overheidsfinanciën zijn de basis. Niet meer uitgeven dan er binnenkomt. Zo moet het thuis, zo moet het bij de overheid. Zo schuiven we geen schuld door naar onze kinderen en kleinkinderen.

Het individu staat centraal. Wij willen maximale ruimte en kansen bieden het beste uit jezelf en anderen te halen. Wie struikelt wordt op de been geholpen en aangemoedigd weer zelfstandig te blijven staan. Dat is liberaal, dat is sociaal.

D66 kiest voor Europa, want dat is vrede, veiligheid en welvaart. De financiële crisis laat zien dat lidstaten zich niet aan afspraken over hun begroting, economie en toezicht op banken hebben gehouden. Dat komt niet door te veel, maar door te weinig samenwerking.

Nederland kan alleen groeien door een sterk, veilig en welvarend Europa. Met het handhaven van de euro en het toewerken naar een echte, democratische politieke unie.

Bij D66 geen loze beloften. Onze voorstellen zullen ook pijn doen, wij draaien daar niet omheen. Wat u ziet is wat u krijgt. Dat is ook wat u van een verantwoordelijke politieke partij in deze tijd mag verwachten.

Bekijk hier het verkiezingsprogramma TK-2012/2017
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie