PvdA: ‘Dan heb je toch ook geen leven?’

Gemeenteraadsverkiezingen 2014
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9548
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

PvdA: ‘Dan heb je toch ook geen leven?’

Bericht door Redactie »

‘Dan heb je toch ook geen leven?’
Bron https://www.facebook.com/PvdAOldebroek

Dat verzuchtte een bezorgde burger om half een ’s nachts na een lange commissievergadering. De aanleiding hiervoor was de constatering dat een raadslid naast taken voor de gemeenteraad ook een ‘gewone’ baan heeft. In de praktijk betekent dit dat het soms lange dagen zijn. Overdag aan de slag voor je werkgever en ’s avonds en in het weekend voor je medeburgers. Best intensief. Waarom zou je dan toch raadslid willen zijn?

Boeiend
Als eerste is het leuk om te doen. Het is boeiend om te weten wat er speelt in je eigen gemeente. Je ontmoet interessante en betrokken mensen. En het is goed om met anderen te debatteren en te merken dat er naar je geluisterd wordt. Als mens leer je er dan ook veel van en kan het je veel plezier geven.

Maak het verschil
Maar je kunt ook echt het verschil maken. Jouw stem kan bij belangrijke onderwerpen de doorslag geven. Dat kan gaan om wel of geen sporthal voor de verenigingen. Het kan gaan over wel of geen kwijtschelding van gemeentelijke belastingen voor zelfstandigen zonder personeel. Of het kan gaan over het wel of niet sluiten van het jongerencentrum. Jij bepaalt met andere raadsleden wat er gebeurt in onze gemeente.

Waarom PvdA?
Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 zijn we op zoek naar inwoners van Oldebroek die de komende vier jaar willen bepalen wat er gebeurt in onze gemeente. Inwoners die het verschil willen maken. Namens de PvdA. Waarom zou je dit namens de PvdA willen doen? Omdat we ook in de gemeente Oldebroek staan voor vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit.

Voel je je daarbij thuis? Ben je nieuwsgierig naar wat het raadslidmaatschap allemaal inhoudt? Of wil je op een andere manier betrokken zijn bij de PvdA in Oldebroek? Neem dan contact op: jzoombelt@upcmail.nl (Jennifer) of bert-jan@familiedokter.nl (Bert-Jan).

Neem contact op en ervaar hoe de lokale politiek jouw leven kan verrijken en hoe jij je gemeente nog beter en mooier kunt maken.

Jennifer Zoombelt, Bert-Jan Dokter & Jack Hellendoorn
PvdA Oldebroek-Wezep
facebook.com/PvdAOldebroek
— met Bert-Jan Dokter en Jack Hellendoorn.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie