VVD kiest lijstrekker en stelt verkiezingsprogramma

Gemeenteraadsverkiezingen 2014
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9576
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

VVD kiest lijstrekker en stelt verkiezingsprogramma

Bericht door Redactie »

VVD Oldebroek kiest lijstrekker en stelt verkiezingsprogramma vast

Oldebroek 25-10-‘13 - De huidige fractievoorzitter Henk Kemp is door de ledenvergadering van de VVD gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Henk Kemp is een vertrouwd gezicht voor de VVD Oldebroek. Hij draait al geruime tijd mee in de Oldebroekse politiek en staat daarmee garant voor continuïteit. “De komende jaren komen veel complexe dossiers van het Rijk richting de gemeenten; dat maakt het werk als raadslid boeiender maar des te moeilijker. Nieuwkomers krijgen daardoor een extra moeilijke start. Ik hoop dat mijn ervaring veel kan betekenen voor Oldebroek’, aldus Henk Kemp.

Een opvallende nieuwkomer vinden we op plaats 3, het is de 26 jarige Bernard Franken. Hij is op dit moment al actief als bestuurslid binnen de VVD, maar staat te popelen om ‘het echte werk’ te gaan doen. Pierre Wimmers, Gilia van Dam en Wim Roelofsen bezetten respectievelijk de plaatsen 2, 4 en 5.

VVD-voorzitter Louis Laproi zegt dat Henk Kemp heeft laten zien dat hij een 'stevig boegbeeld is en een uitstekende lijsttrekker zal zijn'. Hij heeft het volste vertrouwen in een mooie verkiezingsuitslag op 19 maart 2014. “De afgelopen jaren zijn rampzalig verlopen; nog nooit heeft Oldebroek zo veel wachtgeld aan oud bestuurders moeten betalen. Een 100% christelijk College blijkt een 100% verkwistend College te zijn. Dat moet de komende vier jaar echt anders”.

Het nieuwe verkiezingsprogramma, dat werd vastgesteld, ademt dezelfde sfeer. Een programma waarin de VVD zich duidelijk keert tegen het huidige collegebeleid, met name tegen het ruimhartige financiële beleid. Met de slogan ‘Uw geld in goede handen’ gaat deze lokale VVD-afdeling de verkiezingen in. Pijlers in het verkiezingsprogramma zijn o.a. het verlagen van de regeldruk, minder overheidsbemoeienis, stimulering van de economie en minder belastingdruk voor woningeigenaren door de OZB te verlagen. Daarnaast streeft de VVD naar een kritische houding ten opzichte van financiële bestedingen. Economische ontwikkelingen moeten worden gestimuleerd. De gemeente moet zich zakelijker en professioneler opstellen. Een fusie met de gemeenten Hattem en Heerde moet de komende vier jaar gestalte krijgen.
‘Onze keuzes zijn duidelijk en glashelder, wij geloven dat we hiermee Oldebroek de komende jaren weer echt vooruit kunnen brengen’ sprak de zojuist benoemde lijsttrekker Henk Kemp tot slot van deze ledenvergadering.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie