CDA in gesprek met bezorgde binnensportverenigingen

Gemeenteraadsverkiezingen 2014
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9645
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

CDA in gesprek met bezorgde binnensportverenigingen

Bericht door Redactie »

CDA in gesprek met bezorgde binnensportverenigingen
Bron Locourant maandag 24 februari 2014 16:34

WEZEP - Voor de binnensportverenigingen in Wezep duurt de onzekerheid over het gebrek aan binnensportaccommodaties veel te lang. VZK, Rood Wit en de badmintonvereniging spraken hun teleurstelling uit in een gesprek met de kandidaat gemeenteraadsleden voor het CDA. Onder leiding van lijsttrekker Harold Zoet werd in de kantine van de Kamphal gesproken, over hoe zover is kunnen komen.

Afbeelding

VZK heeft al twee teams met lede ogen zien vertrekken en ook Rood Wit geeft aan dat er niet optimaal getraind kan worden door gebrek aan een goede accommodatie. De badmintonvereniging moet op tijden wedstrijden spelen waarop anderen al naar bed gaan!

Sinds 2010 wordt er met de gemeente overlegd over de behoefte aan een 2e sporthal. Even leek door de beschikbaarheid van de Erica Terpstrahal het probleem opgelost. Maar door het afketsen van de aankoop van deze hal in juni 2013 zijn de verenigingen weer bij af. De gesprekken, in door de gemeente ingestelde projektgroep over het vinden van een oplossing, duren en duren maar.

De CDA-ers vinden dat er snel keuzes gemaakt moeten worden tussen nieuwbouw of de aankoop van de Erica Terpstrahal. Het CDA heeft zich uitgesproken voor de Erica Terpstra Hal maar mocht nieuwbouw financieel aantrekkelijker zijn is dit ook een serieuze mogelijkheid. De communicatie met de verenigingen en scholen moet op een goede en zorgvuldige wijze plaatsvinden

Na de sportverenigingen schoof Fred van der Ham, directeur/ bestuurder schoolvereniging De Akker namens het Wezepse onderwijs aan tafel bij het CDA. Hij vertelde, dat het vorig jaar voor het onderwijs een grote verrassing was te horen, dat drie gymzalen zouden worden gesloten, om de aankoop/bouw van een 2e sporthal mogelijk te maken. Gelukkig ging dat plan niet door en bleven de gymzalen in gebruik. Nu wacht het onderwijs af hoe het plan rond de clustering van scholen in Wezep uitpakt en wat de consequenties zullen zijn voor de behoefte aan sportfaciliteiten.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie