Zangers gezocht voor oratorium ‘Gebroken jaren’

Op zoek naar iets, meld het hier!
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Zangers gezocht voor oratorium ‘Gebroken jaren’

Bericht door Redactie »

Zangers gezocht voor oratorium ‘Gebroken jaren’

Het afgelopen jaar hebben in de Kruiskerk te Wezep - Hattemerbroek al twee muziekstukken van Michiel de Zeeuw en Mar van der Veer geklonken. Zangers in projectkoren en de gemeente maakten kennis met de Thomascantate en de Pinkstercantate Taal.


In september wil de Kruiskerkcantorij graag samen met gastzangers een projektkoor gaan vormen die in 8 repetities het 1e deel (“Herfst”) uit het oratorium “Gebroken Jaren” gaat instuderen. Dit deel van het oratorium zal klinken tijdens de kerkdienst op zondagmorgen 4 november.

In februari van 2008 is dit oratorium van Michiel de Zeeuw en Mar van der Veer in première gegaan met de titel Gebroken Jaren. Het oratorium voor koor, kinderen, gemeentezang en instrumenten kent vier delen, analoog aan de vier seizoenen van het jaar. Maar niet alleen het jaar kent zijn seizoenen, ook het leven van mensen wordt door o.a. seizoenen gekenmerkt. Seizoenen (de zomer van het ontspannen genieten, stormachtige tijden of winterkoude bevrorenheid) zijn vaak niet aan leeftijd of leeftijdsfasen gebonden, maar komen in al onze levensjaren voor.
Onze jaren zijn vol breuklijnen, die we vaak pas achteraf herkennen. De titel 'Gebroken jaren' vertelt hoe ons leven in verschillende seizoenen uiteenvalt. Dat is niet tragisch; alleen omdat ze gebroken zijn kan er ook van gedeeld worden.
De liederen uit het oratorium met levensverhalen worden afgewisseld met Bijbelgedeelten uit het Johannes-evangelie. Elk van de vier delen begint met een Geneefse psalm, met een bewerking van de ons daarbij bekende melodie.
In het eerste deel “Herfst” staat psalm 42 centraal.

De repetities zijn op donderdagavond van 20.00 uur tot 21.15/21.30 uur olv Joke Hooikammer-de Graaf.
De eerste repetitie is op donderdag 6 september.
Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar .

U kunt zich aanmelden bij de dirigente Joke Hooikammer 038 3765910 jokehooikammer@hetnet.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie