Gastouders gezocht

Op zoek naar iets, meld het hier!
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Gastouders gezocht

Bericht door Redactie »

GASTOUDERS GEZOCHT

REGIO – Pax Kinderhulp zoekt ook deze zomer naar gastouders of gastgezinnen, die hun hart en huis open willen stellen voor een kansarm kind.


Pax Kinderhulp organiseert al meer dan 50 jaar vakanties voor kansarme kinderen uit Europa. Zij worden uitgenodigd voor enkele weken vakantieplezier. ‘Gewoon’ een periode waarin rust, liefde en geborgenheid, in een leuk gezin, centraal staat.

De kinderen, in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar, komen naar deze regio om even weg te zijn uit een onrustige thuissituatie. Fijn meedraaien in een gezin en samen spelen met andere kinderen. Een keer gaan zwemmen, lekker voetballen of met poppen spelen, dat is pas vakantie voor deze kinderen.
Een uitstapje mag natuurlijk maar is zeker niet nodig. Het meest genieten ze al van een beetje aandacht en huiselijke gezelligheid.

Niet alleen jonge gezinnen, maar ook eenoudergezinnen, ouderen, van wie de eigen kinderen al de deur uit zijn, zien wij graag als gastgezin. Het is vaak een enorme luxe voor deze kinderen om ook eens helemaal alleen de volle aandacht te krijgen.

De kinderen waar het hier over gaat komen uit de prachtige stad Berlijn met veel luxe en weelde. Medewerkster Janneke: “Inderdaad Berlijn wordt door heel veel toeristen bezocht. En zij zien daar de prachtige gebouwen en monumenten. Maar………achter deze façade liggen de minder mooie wijken, de volksbuurten waar veel kinderen te maken hebben met geweld, ruzies, drankmisbruik, agressiviteit en ga zo maar door. We nodigen kinderen zowel uit gezinnen als kindertehuizen uit.”
Deze zomer komen de kinderen van 13 juli tot en met 3 augustus 2013. Voor informatie of een kennismakingsgesprek kunt u bellen met Janneke via tel. 0525-621814 of kijkt u op http://www.paxkinderhulp.nl .
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie