Vandalisme station Wezep

Geef je mening hier.
Plaats reactie
Anna
Berichten: 8
Lid geworden op: do aug 23, 2007 18:09
Locatie: wezep

Vandalisme station Wezep

Bericht door Anna »

Kriegel wordt je er van als iedere week weer vandalisten bezig zijn geweest om de gestalde fietsen te mollesteren.
Ze worden in de bosjes gegooid, meegenomen of de achterlichten worden er vanaf getrapt.
Afgelopen maandag was het weer raak. De helft van de gestalde fietsen lag op hun zij en nagenoeg alle achterlampen waren kapot getrapt.

Kan hier nu niets aan gedaan worden?
Ik dacht het wel.
Wat dacht de gemeente van een hek wat het fietsenhok zal scheiden van de bossages?
Een camera?
Of is de NS hier weer verantwoordelijk voor?
Wie het weet mag het zeggen.

Misschien dat massaal aangifte doen helpt?
Bert-Jan
Berichten: 229
Lid geworden op: do mar 02, 2006 23:45
Locatie: Wezep

Bericht door Bert-Jan »

Hallo Anna,

Laten we vooropstellen: aangifte doen is altijd noodzakelijk. De politie kan immers pas concreet aan het werk als ze weten wat er speelt. Aangifte doen is trouwens wat anders dan ‘melding maken’. Dat zijn 2 verschillende zaken.

Aangiften kun je tegenwoordig on-line doen via http://www.politie.nl/Aangifte

Inderdaad kom je hier weer op dat discussiepunt terecht: wie is verantwoordelijk, of liever gezegd wie voelt zich verantwoordelijk.

Aan de ene kant ProRail of NS (2 verschillende partijen), als ‘eigenaar’ van het station, aan de andere kant de gemeente Oldebroek die nu eenmaal belang heeft bij een veilig gevoel in haar samenleving. Die verschillende achtergronden zijn geen enkel probleem om niet tot een middel te komen, ware het niet dat iemand daar kosten voor moet gaan maken. Dan liggen de zaken ineens héél anders, zo weet ik uit ervaring.

Aanmelden van gebeurtenissen en de ideeën, natuurlijk, is de eerste stap. Dat houdt in: aangifte doen, maar ook melden bij de gemeente. Denk dan ook aan onze dorpscontactambtenaren. Die laatsten zijn er niet voor het afhandelen van klachten, maar wél voor de ideeën, trouwens. Mail dan naar dorpsambtenaren@oldebroek.nl.

Dorpscontactambtenaar is geen full-time functie. De 3 Dorpscontactambtenaren van Oldebroek doen dit naast hun reguliere taken.

Voor het doorgeven van klachten kun je bellen met ons gemeentehuis: (0525) 638 200

Voor contact met ProRail, zie hun website.

Mocht blijken dat je in een ‘kastje naar de muur’ traject terecht komt of helemaal geen reactie krijgt, dan is het een mooi moment om de lokale politiek in te schakelen. Ik kan wel heel populair gaan lopen doen, maar de reguliere wegen moeten immers eerst bewandeld worden. Wel is het zo dat ik niet voor niets meekijk op fora als deze. Zo hoor je nog eens wat....

Jouw gedachte onderschrijf ik volkomen: Aangifte helpt!

Hartelijke groet,

Bert-Jan Dokter
Plaats reactie