Doornwaard actief Groesbeek

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10145
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Doornwaard actief Groesbeek

Bericht door Redactie »

Doornwaard actief Groesbeek

Na de GP van Markelo heeft Remco al wel weer enkele keren getraind op de motor maar hij heeft afgelopen zondag voor het eerste weer actief in Groesbeek. De enkelblessure die Doornwaard eerder opliep was is in zoverre hersteld dat het rijden met een enkelbrace om prima ging. De snelheid zat er in Groesbeek wel weer in en Remco kon het goed volhouden al kwam hij soms nog wel wat kracht tekort op het pittige circuit van Groesbeek.


Afbeelding

De start van de 1e manche was niet zo goed en hij begon in de achterhoede. De Yamaha drijver reed direct een mooi tempo en reed in de derde ronde naar plaats vier. De eerste drie mannen waren in de eerste ronden al een eindje weggereden en moest Doornwaard het doen met een 4e plaats.

De tweede manche had Remco een redelijke start en vertrok als achtste. Na enkele rondes lag hij weer op vier maar al snel ontdekte Remco dat er spaken los zaten. Hij durfde het tempo niet echt te verhogen en was bang dat de spaken verdere schade zou veroorzaken. Ook raakte Doornwaard in de slotfase een paaltje waardoor er een scheur in zijn uitlaat ontstond. Hij verloor door dit foutje een plaats en eindigde op een vijfde positie maar plaatste zich wel voor de superfinale

Daarna werd de schade snel hersteld want de superfinale werd al snel na de tweede manche verreden. Hierbij streden de eerste 20 van de mx2 en 20 van de mx1 klasse waarbij de eerste vijf een leuke premie konden verdienen. De start van deze finale ging Doornwaard goed af en begon als 2e aan zijn race. Maar In de eerste ronde kreeg Remco bij het neerkomen na een schans een flinke scheut door zijn rug. Hij moest even gas terug nemen en zakte af naar plaats zeven.

De ronden daarna klom hij toch weer op naar plaats vijf en kreeg de vierde man in het vizier. Maar de rug speelde toch op en vastbesloten vocht Remco nog een paar rondes door om de vierde man proberen te pakken. Maar enkele ronden voor het eind werd de pijn toch steeds meer en besloot Remco dat het beter was om geen onnodig risico te nemen om zo de Open NK te Oss niet in gevaar te laten komen.

Hij zocht teleurgesteld het rennerskwartier op. Volgende week zal Remco aan de start te verschijnen voor de vierde Jumbo ONK in Oss. Momenteel staat hij op een 16e plaats .
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie