Vliegdennen verwijderen en bos uitdunnen op Natuurwerkdag.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9601
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Vliegdennen verwijderen en bos uitdunnen op Natuurwerkdag.

Bericht door Redactie »

Vliegdennen verwijderen en bos uitdunnen op Natuurwerkdag

Wezep 7 november 2009 – Ongeveer 25 natuurwerkers uit de regio gingen onder leiding van beheerder Jan Hop de ’s ochtends de heide op om vliegdennen te verwijderen. “Het waterwingebied hier is een cultuurlandschap en wij willen graag de afwisseling in stand houden. Als de vliegdennen niet verwijderd wordt dan wordt het binnen een aantal jaren één groot bos."

Klik hier om alle foto's te bekijken.

Afbeelding
Op de voorgrond zijn Jeroen, Talitha en Bert bezig met het verwijderen van de vliegdennen.

Op locatie krijgen de werkers eerst koffie met speculaas, ook legt Jan Hop hoe je op een gemakkelijk manier de vliegdennen kunt verwijderen. Dit verwijderen moet met de hand gebeuren. Een kudde Schotse Hoogland runderen zorgt er voor dat het gras niet de overhand krijgt, maar vliegdennen is niet hun favoriete eten en laten ze staan.
Na de lunch van soep en brood is er werk in het bos. In en perceel bos is teveel berken opslag, de mooiste berken mogen blijven staan. Hier gaan de werkers met de zaag aan de slag.
Deze Natuurwerkdag op het waterwingebied is een initiatief van Milieu- en Natuurvereniging Groentje. Als u komende tijd eens een wandeling door het waterwingebied maakt, denk dan even aan het werk wat de vrijwilligers hebben gedaan.

Kijk ook eens op http://www.groentje-wezep.nl/
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie