Veel stands en aanloop bij Seniorenplein Oldebroek.

Plaats reactie
jan bredewout
Berichten: 846
Lid geworden op: do jan 19, 2006 7:55
Locatie: wezep
Contacteer:

Veel stands en aanloop bij Seniorenplein Oldebroek.

Bericht door jan bredewout » za nov 07, 2009 15:54

Johan Neevel en Jolanda van Outersterp organiseerden met veel hulp een Seniorenplein in de Talter.
Het doel van deze dag is 55 plussers kennis te laten maken met de mogelijkheden die de diverse aanbieders in huis hebben. Dit kan variëren van zorg, vrije tijdsbesteding, educatie t/m gezondheid.
Er waren heel veel stands met veel vrijwilligers. SOOO, SWO, KBO, PCOB en Het Baken waren de grote zorgverleners.
Verder veel sportgerelateerde instanties.
Jennie van Gelder deed samen met E.Schoonhoven de Voetverzorging.

De aanloop was goed al hadden het er volgens de deelnemers wel meer mogen zijn. Veel bezoekers waren al deelnemer van één van de aktiviteitengroepen.
Toch zag de catering wel veel nieuwe gezichten in de kantine.
Voor foto's: http://picasaweb.google.nl/jandecameram ... renplein09#

AfbeeldingAfbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9175
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Veel stands en aanloop bij Seniorenplein Oldebroek.

Bericht door Redactie » ma nov 09, 2009 11:34

Voorzichtige aftrap Seniorenplein 2009

Zaterdag 7 november vond in het Kulturhus de Talter in Oldebroek het eerste Seniorenplein plaats. Het initiatief en de organisatie lagen in handen van de werkgroep samenwerking van de Stichting Open Ouderenwerk Oldebroek en Stichting Welzijn Ouderen Wezep-Hattemerbroek.

Tijdens de beurs waren 22 standhouders aanwezig met een aanbod variërend van zorg, vrije tijdsbesteding, ontmoeting, wonen, bewegen en gezondheid. Tussen de pleinactiviteiten zorgden het zangkoor de Beukelaar, Line Dancers SWO en de Volksdansgroep van de SOOO voor leuke intermezzo’s. De stands waren verdeeld over drie ruimten. In de sportzaal waren, naast demonstraties van Seniorenfit, testmogelijkheden voor bloeddruk en diabetes (Icare) maar ook bestond de gelegenheid om minicars (Antiloop) en een breed assortiment E-bikes (Koos v/d Put en Dickhof tweewielers) te testen. Buiten werd gebruik gemaakt van de Nordic Walking clinics van SWO-SOOO en werd onder begeleiding van Fysiosport de Akker gebruik gemaakt van de Beweegtuin voor Senioren. Bij de OV –chipkaartbus werd ingegaan op de consequenties van opvolger van de oude bekende strippenkaart: de OV-chipkaart. De gehoortesten in de Beter Horen bus waren ook populair. Daarnaast stond de tennisbaan van Tennisvereniging Oldebroek gratis ter beschikking voor een ieder die een partijtje wilde tennissen.

In de ruimte van de SOOO was het een grote bedrijvigheid bij de reactie testapparatuur van VVN. De pedicures Eef Schoonhoven en Jenny van Gelder kwamen door de vele voetbehandelingen handen tekort. De meegenomen stoelmassage was een groot succes. De gemeente Oldebroek en woningstichting delta Wonen lieten zien welke mogelijkheden er zijn om zelfstandig te kunnen blijven wonen. De vrijwilligersorganisaties van SOOO en SWO boden de bezoekers letterlijk en figuurlijk een blik in de activiteitenkeuken.

In de Rabobankzaal gaven Fysiosport De Akker, Sportschool Oxygene Wezep, Gymvereniging SOS en Achmea Health center Wapenveld hun overzicht van sport-en bewegingsactiviteiten. Bij Opticien Berghorst bestond de mogelijkheid om de ogen te testen. De zorgcentra Novel en het Baken lieten de bezoekers zien hoe de nieuwe zorgcentra er uit zien, of voor het Baken hoe deze er uit komt te zien. Addio uitvaart maakte op een heldere en overzichtelijke wijze duidelijk wat de mogelijkheden zijn bij het regelen van de uitvaart. De beide ouderenbonden de PCOB en de KBO waren met een prima uitgeruste stand en enthousiaste vrijwilligers aanwezig.
De bezoekers ontvingen tijdens dit plein zoals al gezegd een groot een gevarieerd aanbod aan informatie. De organisatie en deelnemende partijen zijn ondanks een wat minder hoge opkomst van mening dat in 2010 het Seniorenplein opnieuw georganiseerd moet worden.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie