stemoproep ondernemend oldebroek

Verkiezingen algemeen
Gebruikersavatar
martijn
Specialist
Berichten: 7
Lid geworden op: za mei 10, 2003 21:12

stemoproep ondernemend oldebroek

Bericht door martijn »

stemoproep ondernemend oldebroek
Inwoners van de gemeente Oldebroek.

Als één van de ondernemers uit deze mooie Gemeente roep ik jullie op a.s. woensdag 3 maart te gaan stemmen. Het is een recht wat we niet verloren moeten laten gaan omdat er genoeg landen zijn waar dit niet bestaat. Ondernemen, wonen en recreëren kan in deze gemeente heel goed samen gaan met respect voor elkaars standpunten. Zonder een gezonde economie wordt het moeilijk om milieu, zorg, natuur,sport en recreatie te ondersteunen. Voor en met elkaar de gemeente leefbaar en bloeiend houden is dan ook een uit te voeren streven. Plek voor eigen religie of mening mag geen reden zijn projecten in algemeen belang te laten struikelen. Als we inspraak willen hebben op gemeentelijke belastingen of plannen is het gaan stemmen een must. Groei van een bedrijf kan heel goed samen gaan met behoud of uitbreiding van natuur zoals wij in Biddinghuizen hebben gedaan. Door in overleg te gaan met Recreatieschap Flevoland hebben we naast een uitbreiding ook grond beschikbaar gesteld voor een ecologische zone. Tevens vindt ik dat je invloed zou moeten uitoefenen op duurzaam bouwen en niet altijd goedkoop en snel.

Tot woensdag 3 maart : Jan van Werven, Algemeen Directeur v Werven Groep.
hier volgt de stem van nanne in de vorm van een limerick.
gem. Oldebroeker jeugd open jullie oren.
want dit moet je weten,dit moet je horen
kies op de 3de van maart
laat dan zien waarvoor je staat
zo gaat je stem niet verloren

nanne schoonhoven,Oosterwolde.
Het bedrijfsleven is evenals de politiek ook altijd flink in beweging. Beiden bevinden zich in woelige wateren,maar toch komt men er altijd weer positief uit. Juist nu is het belangrijk dat u uw stem uitbrengt op de partij waarvan u vind dat deze de meest ideale keuzes maakt voor de komende jaren Door te gaan stemmen zal ook de plaatselijke economie,belangrijk voor ons allen,de wind in de zeilen blijven houden

A.J. Niezink ,winkelier in wezep,voorzitter winkeliersvereniging Wezep -Hattemerbroek
Betrokken zijn
Steeds meer mensen lijken het vertrouwen in de politiek te verloren te hebben. Gemeenteraadsverkiezingen vind ik belangrijker dan landelijke politiek. Het gaat om de directe betrokkenheid,en om een zo goed mogelijke politieke afspiegeling te krijgen van onze gemeenschap. We zijn een bevolking van nuchtere harde werkers daarom verdienen we ook in de politiek het beste. Ga stemmen uit overtuiging of uit levenservaring of ,zeker als voorbeeld voor de jeugd,of om onze verwachtingen voor de toekomst. Verdiep u even in wat de lokale partijen u te bieden hebben,zij zijn er echt voor U. Praat er nog eens over met familie,vrienden of collega’s,laat hun zien dat u wel betrokken bent. Gaan al onze wensen dan ineens in vervulling?dat kan ik u niet beloven. Maak eens in de 4 jaar dat kwartiertje vrij,ook ik weet er zijn altijd meer redenen om iets niet te doen dan wel. U hoeft zich nooit te verwijten dat u er niets aan gedaan heeft,het zal u een goed gevoel geven .

Addie Kalf,ondernemer,Wezep
De ondernemers verenigd in de OvO ervaren in hun winkels, dat er veel over de plaatselijke politiek wordt gesproken. Er wordt vooral geoordeeld op basis van de laatste vier jaar.

Niets mis mee maar de soms gemaakte opmerkingen: ik ga niet stemmen is ons inziens niet goed. We moeten ons als totale Oldebroeker bevolking bewust zijn dat we de komende jaren een krachtig en slagvaardig bestuur nodig hebben, er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Hoe u ook over plaatselijke politiek denkt, 03-03-2010 wordt het beleid voor de komende vier jaar bepaald. Burgers die niet stemmen uit boosheid, desinteresse, of de opmerking: het heeft toch geen zin, oefenen wel degelijk invloed uit op de uitkomst, maar dat is dan jammer genoeg alleen achteraf te constateren.

Wij roepen u op: ga stemmen. En doe actief mee aan burgerbetrokkenheid.


Ondernemersvereniging Oldebroek, Ton Verbeek.
Waarom Stemmen ?

Gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezing betekent dus meebepalen wie er in de gemeente Oldebroek aan het roer komen te staan.

De Raad is namelijk de baas van de gemeente. De gemeenteraad neemt namelijk de belangrijkste beslissingen over uw directe woon-en leefomgeving .Het college van burgemeester en wethouders voert besluiten uit die door de raad worden genomen. De raad controleert vervolgens weer of de uitvoering gaat zoals is afgesproken.

Misschien heeft u er nog nooit bij stilgestaan, maar het zijn uiteindelijk de inwoners die bepalen wat er in de gemeente gebeurd. Als inwoner van Oldebroek kunt u op 3 maart 2010 de leden van deze raad kiezen.

U bepaalt dus wat u belangrijk vindt! Nu en in de toekomst.

Dus Hattemerbroekers ga ook stemmen, want Hattemerbroekers moeten in Hattemerbroek kunnen blijven wonen,of ze net het ouderlijk huis hebben verlaten,of dat ze van hun oude dag willen genieten.

H.v.d.Essenburg.-betrokken inwoner Hattemerbroek
Plaats reactie