3X Top tien voor S.O.S. Turnsters.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9332
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

3X Top tien voor S.O.S. Turnsters.

Bericht door Redactie » ma jan 10, 2011 11:59

3X Top tien voor S.O.S. Turnsters
 
Afgelopen weekend werd door de S.O.S. turnsters de 2e plaatsingswedstrijd 2e divisie geturnd. Op de tweede plaatsingswedstrijd in een serie van drie wedstrijden turnden drie selectieturnsters van de Oldebroekse vereniging.


Afbeelding
Inge Spijkerboer
 
Dat stabiel turnen zo vroeg in het seizoen zijn vruchten afwerpt liet de 12-jarige Inge Spijkerboer zien. Inge is gepromoveerd naar de 2e divisie en turnt een prachtig basisprogramma. Op het onderdeel sprong heeft ze een nieuwe sprong in haar programma toegevoegd waarbij er geschroeft wordt over de pegasus. Op brug en balk was ze foutloos. Op de vloer liet ze wat schoonheidsfoutjes toe. Inge turnde in een deelnemersveld van 30 turnsters naar een 6e plaats. Een prachtige verbetering van haar 13e plaats eerder dit seizoen.
Renske Heideman turnt altijd wel prima op een wedstrijd. Last van zenuwen heeft de 9-jarige ogenschijnlijk niet. Startend op vloer, was deze oefening op muziek toch wat minder uitgevoerd dan anders en scoorde ze een punt lager. Op brug heeft ze moeite om de voorgeschreven oefening te turnen. Met een makkelijker variant moest ze helaas toch nog een keer van het toestel. Maar de Oldebroekse heeft twee ijzersterke oefeningen laten zien op het onderdeel sprong en balk. Allebei goed voor een 3e plaats op dit toestel. Renske eindigde opnieuw net naast het podium op plaats 5 in een deelnemersveld van 25 turnsters.

Afbeelding
Sanne Wessels

Sanne Wessels is als juniorturnster inmiddels een routinier. Toch had de turnster voor het eerste onderdeel balk de zenuwen niet onder controle. Een ruime oefening, waar ze ondank haar val van het toestel, een 6e plaats behaalde. Op vloer excelleert de turnster als altijd, prachtig, ruim, nagenoeg perfect turnde zij haar oefening en een mooi cijfer in de 12 verscheen op het bord. In turngebrippen een erg goede prestatie. Op brug en sprong werkt de inmiddels 14-jarige nog steeds aan haar programma en liet nog basisoefeningen zien op beide toestellen. Ook de laatste turnster van S.O.S turnde prachtig binnen de top 10, een mooie verbetering van haar 18e plaats eerder dit seizoen.
Op 29 januari is de laatste plaatsingswedstrijd. Daarna stromen de turnsters door naar het landelijke wedstrijdcircuit. En prachtig, al onze turnsters hebben door deze prestaties de tickets al virtueel op zak!
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie