Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Vragen en antwoorden over de mogelijke aanleg van een glasvezelnetwerk in een aantal kernen van onze gemeente.

Heeft u belangstelling bij glasvezel internet,telefonie,tv

Peiling eindigde op ma sep 28, 2009 21:46

Ja, ik heb zeker belangstelling voor snel internet,telefonie,tv.
8
62%
Ja, ik heb alleen belangstelling bij snel glasvezel internet.
1
8%
Ik twijfel nog over de mogelijkheden.
1
8%
Ik wil helpen om glasvezel in de gemeente te krijgen.
1
8%
Nee, ik heb geen belangstelling voor glasvezel diensten.
2
15%
 
Totaal aantal stemmen: 13

Justin van Emst

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door Justin van Emst »

Tsjaa,

Overstappen zit er voor mij zeker wel in,
alleen al de gruwlijke download snelheden tot nu toe 100mbit!, ik hoef er denk ik niet bij te vertellen dat ik er van uit ga wanneer eenmaal de kabel gelegd is er ook 200mbit tot met de jaren gigabit snelheden verkrijgbaar zullen zijn.

Ook de upload die het mee brengt. ik hoor telkens mensen zeggen : "wat moeten we in vredesnaam met zulke upload snelheden?"

voor de mensen die thuis een FTP of ander filesharing servertje hebben draaien is dit een heel erg interessant aanbod. 100mbit is wat de meeste mensen thuis hebben liggen als intern netwerk. Toekomst en theoretisch gezien zou het dus niet meer uitmaken kwa snelheid of je nou gewoon thuis bent of je bent bij je schoonmoeder op de koffie. De HD film van je servertje zou even snel gaan.

plus dat ik er van overtuigd ben dat een heleboel software meer via internet gaat draaien om je computer minder te belasten. heb het ergens wel zien staan.

we weten verder allemaal dat glasvezel de toekomst is ,, waarom dus nog wachten?
ronaldb
Berichten: 47
Lid geworden op: do nov 05, 2009 9:49
Locatie: Wezep

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door ronaldb »

In de folder van reggefiber staat dat men niet duurder uit is dan men nu gewend is
dit is misleiding want met glasvezel is men wel degelijk veel duurder uit
dit is minimaal 20% kijk maar naar het aanbod kpn
FerryHeibrink
Berichten: 44
Lid geworden op: vr jul 22, 2011 13:22

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door FerryHeibrink »

ronaldb schreef:In de folder van reggefiber staat dat men niet duurder uit is dan men nu gewend is
dit is misleiding want met glasvezel is men wel degelijk veel duurder uit
dit is minimaal 20% kijk maar naar het aanbod kpn
KPN is een van de duurdere providers.

Ik heb mijn ingeschreven op Lijbrand en ben goedkoper uit nu.

Ik heb op dit moment UPC met bellen onbeperkt, digitale tv (geen hd) en internet 60/6 en betaal nu netto tussen de 82 en 85 euro per maand + usenet a 8 euro.

Vind dit schrikbaren duur. Met lijbrand heb ik straks 50/50, HDTV + analoog en onbeperkt bellen voor minder dan wat ik nu betaal (heb de getallen even niet bij me).

De 'lagere' abonnementen zullen verhoudingsgewijs misschien iets duurder zijn, maar bedenk wel dat je nu op een netwerk komt met concurrentie. Bij UPC heb je dat niet, waardoor zij gewoon hun gang kunnen gaan. Als straks KickXL ineens de prijs omlaag doet om klanten aan te trekken, dan zal een KPN of Lijbrand ook mee moeten gaan.

Concurrentie is gewoon goed in deze business.
Twijfelaar

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door Twijfelaar »

Aanstaande zaterdag is er een glasvezel inschrijfdag in Coelenhage. De tijd om je te kunnen inschrijven begint dus te dringen. Daarom het internet maar eens afgestruind voor meer informatie en dat stemde mij niet vrolijk. Veel, heel klachten over de providers. Zie daarvoor o.a. onderstaande links:
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 68&t=88487
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 92&t=89071
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 68&t=86413
http://gathering.tweakers.net/forum/lis ... /1442407/0

Hoewel hier voornamelijk Lijbrandt en Kpn onder vuur worden genomen, is ook KickXL niet "zonden vrij".
Mijn voorkeur ging in eerste instantie uit naar Lijbrandt, maar die kan een degelijke telefoonverbinding ook niet garanderen. Ook doorschakelen, voicemail en nummerherkenning functioneren niet (goed) zoals Lijbrandt mij dat in een e-mail berichtte.
Het bevreemdt mij ook dat met name Lijbrandt niet consequent kiest voor dezelfde set-top boxen.
Ook schijnt er dus een verschil te zijn tussen aansluiten onder WGDO en WBA, waarbij WGDO een beter signaal levert. Maar dit wordt niet in alle plaatsen gebruikt en het is dus niet duidelijk wat voor Wezep zal gelden.
Ik krijg sterk de indruk dat door het aanleggen van veel glasvezels de providers achter de feiten aan lopen. Maar daarom zou men in ieder geval kunnen zorgen dat hun helpdesk bemenst zijn met ter zake kundig personeel en dat gemaakte afspraken worden nagekomen.

Heel eerlijk gezegd is mijn enthousiasme toch wel weg. Ik weet het op dit moment niet meer of ik nu wel of niet ga overstappen, ik ben nu een grote twijfelaar geworden.

In de reacties wordt op de verschillende fora wordt geschreven dat je je wel kunt aanmelden voor een aansluiting, maar dat je nog geen keuze hoeft te maken voor een provider. Weet iemand of dat ook in Wezep kan?
Gebruikersavatar
hans uut wezep
Berichten: 8
Lid geworden op: zo mei 20, 2007 13:07
Locatie: Wezep

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door hans uut wezep »

Beste Twijfelaar,

Natuurlijk ga je twijfelen na het lezen van die berichten (van Tros Radar zijn het wel oude berichten). Maar als we terug kijken jaren geleden toen UPC hier begon? Hoe was het toen gesteld met de kwaliteit en service? En nog steeds is hun service niet je van het. (ook ik heb slechte ervaringen met hun service) Er zal ook niemand zijn die ons kan garanderen dat alles in één keer goed zal verlopen. Techniek is en blijft techniek.

Reggefiber is operator voor het glasvezelnetwerk hier in Oldebroek en maakt (voor zover bij mij bekend) gebruik van WGDO. Deze techniek is van een hogere kwaliteit dan WBA of WBA+

KPN levert op hun eigen WBA glasvezelnetwerken de zelfde ‘kwaliteit’ als op hun (A)DSL netwerken. Over dit laatste was veel te doen. Nu lees je ook op die forums dat KPN hun netwerken en signalen aan het verbeteren zijn.

KPN levert een eigen TV signaal welke bij u thuis moet worden omgezet wat niet bijdraagt aan de kwaliteit. (zeker niet bij HD) Zij beloven eind dit jaar een hogere bitrate aan voor het HD signaal.

Lijbrandt levert het TV signaal van GHM en heeft nu problemen met het uitleveren van hun set-up boxen. En als er veel vraag is dan moet je als bedrijf enorm omschakelen.

UPC loopt tegen het probleem aan dat de bandbreedte voor digitale kanalen op hun coax netwerk ‘vol’ is. Zij zijn nu bezig om de frequentie band te vergroten van 864 MHz naar 1053 MHz. Dat zal ook niet zonder slag of stoot gaan. Zeker niet als u thuis een TV versterker gebruikt die maar tot 864 MHz gaat. En misschien gaan zij wel net als Ziggo het analoge pakket er uithalen.
Dan zijn we verplicht om een extra set-up box aan te schaffen voor onze tweede TV’tje.

Maar voor ons is het allemaal nog niet zo ver. En de techniek staat niet stil. :wink:

Kijk ook even op deze site http://www.winterswijkopglasvezel.eu
Hier is men nu drukbezig met het aansluiten van hun glasvezelnetwerk.
En kan men stap voor stap zien wat ons (misschien juni 2012) ook te wachten staat.
FerryHeibrink
Berichten: 44
Lid geworden op: vr jul 22, 2011 13:22

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door FerryHeibrink »

Dag Hans,

Bedankt voor je uitleg. Ik heb intussen naar aanleding van het bericht van "Twijfelaar" op internet zitten speuren. De Trosradar berichten neem ik over het algemeen met een korreltje zout. Deze moet je echt in perspectief zien. Mensen die hun provider opzoeken op Trosradar zijn nou niet automatisch de tevreden klanten. Dat is een beetje hetzelfde als je op een klachtenafdeling van een bedrijf werkt. Je denkt op een gegeven moment dat er alleen nog maar boze klanten zijn, terwijl misschien 98% van de klanten hartstikke tevreden is.

Ik heb zelf wél voor Lijbrand gekozen. Nog vóórdat ik bekend was met bovenstaande verhaal (heb me meteen de 1e week aangemeld), maar ik heb nog absoluut geen twijfels. Elk nieuw bedrijf heeft opstartproblemen. Klachten hoor je op internet heel veel. Tevreden klanten melden zich niet zo snel.

Het hele gebeuren omtrent het KPN of Technicolor stream gebeuren daar hoop ik wel op dat ze dit op een nette manier afleveren. Ik heb met de medewerker van Lijbrand bij Coelenhage (heb 'm t hemd van t lijf gevraagd) gesproken en hij heeft mij gegarandeerd dat er op het IPTV platform absoluut een ongecodeerde stream wordt aangeboden. Dit betekent automatisch dat het geen KPN stream zou mogen zijn. Ik heb hier héél expliciet om gevraagd, omdat ik mijn HTPC (Uitleg: PC voor weergave films en netwerkstreams, home theater) aan het IPTV netwerk wil koppelen d.m.v. mijn 2e router. Volgens hem zou dit zonder meer mogelijk moeten zijn. Hij gaf aan dat je in principe probleemloos 7 IPTV streams via een router moet kunnen streamen. Ik heb 2 E3000 routers van Cisco met DD-WRT draaien en mijn interne netwerk is CAT6 1gbit/s, dus dit zou perfect gaan werken.

Daarnaast was er nog een _absolute voorwaarde_ die ik had gesteld. Dat was levering van internet ZONDER router. Lijbrand kan dit namelijk wél. Ik heb zelf al goede routers en heb bij UPC veel ellende gehad met hun router. Bij UPC moest is alleen héél boos worden, toen kreeg ik een Cisco modem ipv een "Thomson WL-vastloop deluxe".

De overige providers bleken geen analoog signaal aan te bieden en waren tevens voor de streams aan KPN verbonden, danwel onduidelijk hierover. Lijbrand had een duidelijk verhaal, maar ik hoop wel dat ze dit kunnen waarmaken.

KPN bied de streams aan die ze ook gebruiken voor IPTV via ADSL. Echter vanwege de beperkte bandbreedte (bij ADSL gaat het IPTV signaal van je download snelheid af) is de bandbreedte beperkt. Bij een DVR oplossing heb je 2 streams nodig. 2 HD streams (normaliter 13mbit PER STREAM) zouden over ADSL niet doorgegeven worden, daarom wordt het bij KPN teruggebracht naar (ik meen) 3 a 4 mbit/s.

PS. Ik ben benieuwd naar de stand van inschrijvingen voor vandaag. We gaan de goede kant op!
FerryHeibrink
Berichten: 44
Lid geworden op: vr jul 22, 2011 13:22

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door FerryHeibrink »

De nieuwe stand staat er op!

363 inschrijvingen in Wezep! Da's 69 meer dan de verwachte 294.
Ook Oldebroek trekt goed bij. Dit gaat helemaal goedkomen als deze trend zo doorzet!

http://www.oldebroekwezepopglasvezel.nl/destand.html
gvds
Berichten: 23
Lid geworden op: wo feb 16, 2011 14:03

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door gvds »

Ferry,

ook Kick Xl en Solcon bieden een analoog signaal aan. Lijbrandt betrekt het signaal via Glashart Media evenals Kick XL en Solocon.
FerryHeibrink
Berichten: 44
Lid geworden op: vr jul 22, 2011 13:22

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door FerryHeibrink »

gvds schreef:Ferry,

ook Kick Xl en Solcon bieden een analoog signaal aan. Lijbrandt betrekt het signaal via Glashart Media evenals Kick XL en Solocon.
Kick XL werkt met een wifi router. Die wil ik absoluut niet hebben. Anders krijg ik een router-achter-router situatie en dat is een ramp met port forwards. Tevens geeft het extra delay, terwijl je die met glas juist zo veel mogelijk minimaliseerd.
Gast

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door Gast »

FerryHeibrink schreef:
gvds schreef:Ferry,

ook Kick Xl en Solcon bieden een analoog signaal aan. Lijbrandt betrekt het signaal via Glashart Media evenals Kick XL en Solocon.
Kick XL werkt met een wifi router. Die wil ik absoluut niet hebben. Anders krijg ik een router-achter-router situatie en dat is een ramp met port forwards. Tevens geeft het extra delay, terwijl je die met glas juist zo veel mogelijk minimaliseerd.
absoluut 100% mee eens! heb hier 1 E3000 draaien met DDWRT, zou deze graag blijven gebruiken zonder router achter router situatie. heb liever dat mijn eigen router onder andere DHCP regelt, schijnt zo te zijn dat je geen ruk in de modem/routers kunt instellen die je kpn/ kickxl/solcon/enz. krijgt.
Gebruikersavatar
mrotman
Beheerder
Berichten: 436
Lid geworden op: wo okt 16, 2002 16:18
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door mrotman »

Solcon kan/wil op verzoek van de klant een gebruikersaccount op het modem aanmaken voor je.
Dat is ons tijdens de inschrijfdag bij Coelenhage verteld.
FerryHeibrink
Berichten: 44
Lid geworden op: vr jul 22, 2011 13:22

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door FerryHeibrink »

mrotman schreef:Solcon kan/wil op verzoek van de klant een gebruikersaccount op het modem aanmaken voor je.
Dat is ons tijdens de inschrijfdag bij Coelenhage verteld.
Voor de normale internetter zou dat een prima oplossing zijn. In mijn specifieke geval niet, ik werk echt met eigen router en houd me ook bezig met SSL VPN, Radius, Site-to-Site VPN etc. ivm mijn werk. Dit gaat op een KPN experiabox een probleem worden ;)

Tevens wordt bij een provider de router vaak vele jaren in gebruik genomen en pas vervangen als hij echt kapot is. Ik wil graag mijn router vervangen op het moment dat ík dat nodig vindt. Ik heb bij UPC dezelfde situatie gekost, het resultaat, een dikke telefoonrekening waar ik al bijna een router voor kon kopen en het uit mijn hoofd kennen van zo'n beetje alle telefoonnummers van UPC, met name 0900-1580 :P
Gebruikersavatar
mrotman
Beheerder
Berichten: 436
Lid geworden op: wo okt 16, 2002 16:18
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door mrotman »

FerryHeibrink schreef:Voor de normale internetter zou dat een prima oplossing zijn. In mijn specifieke geval niet, ik werk echt met eigen router en houd me ook bezig met SSL VPN, Radius, Site-to-Site VPN etc. ivm mijn werk. Dit gaat op een KPN experiabox een probleem worden ;)
Neem eens telefonisch contact op met Solcon. 088 - 0032222
Gezien je wensen zul je ongetwijfeld gebaat zijn bij een snelle upload, dus glasvezel een pré.
Kijk ook de mogelijkheden van Xs4all eens. http://www.xs4all.nl

Ook zal ik deze vraag aan mijn zoon voorleggen, naar mijn onbescheiden mening heeft hij veel verstand de door jouw bovengenoemde zaken.
FerryHeibrink
Berichten: 44
Lid geworden op: vr jul 22, 2011 13:22

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door FerryHeibrink »

mrotman schreef:
FerryHeibrink schreef:Voor de normale internetter zou dat een prima oplossing zijn. In mijn specifieke geval niet, ik werk echt met eigen router en houd me ook bezig met SSL VPN, Radius, Site-to-Site VPN etc. ivm mijn werk. Dit gaat op een KPN experiabox een probleem worden ;)
Neem eens telefonisch contact op met Solcon. 088 - 0032222
Gezien je wensen zul je ongetwijfeld gebaat zijn bij een snelle upload, dus glasvezel een pré.
Kijk ook de mogelijkheden van Xs4all eens. http://www.xs4all.nl

Ook zal ik deze vraag aan mijn zoon voorleggen, naar mijn onbescheiden mening heeft hij veel verstand de door jouw bovengenoemde zaken.
Ik ben (uiteraard :) ) al ingeschreven voor glas (bij Lijbrand).

Moest het wel 2x doen, de eerste was helemaal niet verwerkt! Zie andere topic.
Ik denk dat ze een aantal inschrijvingen "kwijt" zijn...

Ik ben zelf systeem- & netwerkbeheerder en heb mijn routers graag zelf in de hand.

Tevens baal ik er best wel van dat we maar 26% hebben gehaald in Wezep. Het ging steeds zó goed. Betekent dit overigens dat Reggefiber in Oosterwolde al gaat graven of kunnen die ook nog een maand lang inschrijven? Ik hoop snel dat er een planning komt wanneer alles is opgeleverd. Mocht dit langer zijn dan een jaar, dan ga ik bij UPC het goedkoopste abonnement aan, om zo de laatste periode wat geld uit te sparen. Ik betaal nu véél te veel.
Gebruikersavatar
martijn
Specialist
Berichten: 7
Lid geworden op: za mei 10, 2003 21:12

Re: Glasvezel in gemeente Oldebroek ????

Bericht door martijn »

Even wat info gezocht bij Solcon
http://www.solcon.nl/particulier/klante ... ad?lang=nl
http://www.solcon.nl/klantenservice/ik- ... -gebruiken
http://www.solcon.nl/klantenservice/wat ... van-solcon


De glasvezelkabel wordt, na binnenkomst in het betreffende huishouden, afgemonteerd in een
Genexis Unit. In deze unit vindt de omzetting plaats van
lichtsignalen uit de glasvezel naar ethernet en analoge televisie.

Ethernetpoort 1: deze poort wordt verbonden met de meegeleverde router
(Zyxel P 2602 HWT),
Ethernetpoort 2: deze poort wordt verbonden met de tv digitale tv-ontvanger, welke onderdeel
uitmaakt van het digitale televisiepakket.

Ofwel vernating vind plaats los van het glasmodem, bij de veelgestelde vragen (link 2) is ook te lezen dat de router vervangen mag worden.

Bedenk wel dat je zelf instellingen moet maken voor het opvangen van sip voor de telefonie. Ik denk dat dit wel kan door de wan poort van de Zyxel aan je netwerk te leggen zodat je gewoon een telefoonaansluiting hebt voor de oudere toestellen. Ook kun je zelf een sip toestel kopen en verbinden met de server van Socon (zie link 3).

Ik weet dat je een vast ip krijgt, helaas heb ik geen informatie kunnen krijgen over reverse dns (in-addr.arpa).

Deze info wordt door Solcon zelf aangegeven , ook lees ik weinig negatiefs over Zyxel (in tegenstelling tot speedtouch).

http://www.lijbrandt.nl/support/internet
Lijbrandt heeft volgens mij ook deze "Genexis Unit" met twee ethernet poortjes (één voor tv en één voor de rest). En is voornamelijk het zelfde, wel staat er dat een vast ip niet te garanderen is en geven ze duidelijk aan geen poorten te blokkeren.
Plaats reactie