Goede resultaten voor Remco Doornwaard in Markelo

Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

Goede resultaten voor Remco Doornwaard in Markelo

Bericht door Redactie Noord »

MARKELO - Afgelopen weekend heeft Remco zaterdag één manche van de nationale wedstrijd in Markelo gereden en zondag voor Remco de tweede ONK MX1 wedstrijd van dit seizoen. De tijdtraining ging goed en Remco zette een eerste tijd.

Na een goede start vertrok Remco op een vierde positie. Twee rondes verder zakte het tempo van de kopman en kon Remco passeren en belandde op een derde plaats. Remco had het tempo er goed in en kon zo halverwege de manche de tweede positie overnemen. Zo’n drie rondes voor het eind kon Remco profiteren van een foutje van de kopman en nam de leiding over. Hij gaf dit niet meer uit handen en won zo de manche. Helemaal lekker ging het rijden nog niet volgens Remco en naderhand werd de vering nog iets bijgesteld. De tweede manche werd overgeslagen en de Yamaha geprepareerd voor de volgende dag.

Kwalificeren was niet aan de orde met dertig deelnemers die zich melden in de fuik voor de tijdtraining kon iedereen deelnemen aan de wedstrijd. Remco wist een elfde tijd te zetten en mocht eens een redelijk plaatsje zoeken achter het hek. De start was ook niet verkeerd, op een twaalfde plaats vertrok Remco. Hij nam de eerstvolgende rondes een hoog tempo en werkte zich op naar de negende plaats. Toch zat Remco nog niet echt lekker in zijn ritme en liet het tempo ietsje zakken. Het gevolg was dat enkele rijders passeerden maar Remco kon de manche in een mooi constant ritme verder uitrijden en finishte op een twaalfde plaats.

De tweede manche vertrok Remco in de achterhoede maar kon de eerste ronde veel plaatsen goedmaken en kwam op een dertiende plaats door. Weer had hij het tempo er flink in en lag in de zesde ronde op een negende positie. Deze positie kon hij tot kort voor het eind van de manche handhaven maar halverwege voelde Remco al beste blaren in zijn handen komen. De laatste paar rondes kon hij bijna het stuur niet meer vasthouden en verloor hiermee weer enkele plaatsen. Hij finishte op een dertiende positie. Totaal van de dag leverde dit hem een elfde plaats op.
Met de eerste 17 punten die hij scoorde steeg Remco behoorlijk in het klassement. Voor deze wedstrijd stond hij op een plekje ver in de vijftig, nu staat hij 37e in het klassement, waarvan de 13e Nederlander.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie