Opnieuw winst voor Dames VZK

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9698
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Opnieuw winst voor Dames VZK

Bericht door Redactie »

Opnieuw winst voor Dames VZK

Vrijdagavond stond er een uitwedstrijd naar Zeewolde op het programma. Een wedstrijd waar vooraf al een prognose werd voorspeld van 0- 4 voor VZK, maar om 21.15 uur een uitwedstrijd spelen blijkt vaak geen gemakkelijke opgave.

Ter voorbereiding hadden de dames een kortere training donderdagavond om zich zo voor te bereiden op de vrijdagavond. Helaas verdraaide Biance Eikenhorst haar knie aan het einde van de training, waardoor ze vrijdag niet mee kon doen met de wedstrijd. De afsluitende worden van coach Hendrie Schoonhoven focus op de wedstrijd en niet op het tijdstip, maakte dat de dames er vrijdagavond volledig voor gingen.

In de eerste set ging het dan ook vlot. Met een aantal serviceseries liep de score in een mum van tijd hoog op. Het werd de Wezepse dames behoorlijk makkelijk gemaakt, want er kwam amper een bal terug. Hierdoor kon Julia Tichelaar ingebracht worden en ook Marleen van Diepen werd aan het einde van de eerste set ingebracht en mocht de gehele wedstrijd verder spelen. VZK trok met geringe inspanning de eerste set naar zich toe met 9-25.
De tweede set leken de dames uit Zeewolde wakker en boden ze VZK meer weerstand. VZK begon de set ook nog eens te laconiek, waardoor de dames niet zo snel uitliepen als in de eerste. Toch hoefde VZK zich niet echt zorgen te maken. Al was het spel niet altijd even mooi, het resultaat was er wel: De set werd gewonnen met 15-25.
In de derde set leek Zeewolde helemaal uit het veld geslagen. De servicedruk aan de kant van VZK was hoog en ook aanvallend lieten de dames zien wat ze waard waren. Deze set ging met 8-25 naar VZK.
In de vierde set veranderde de tegenpartij maar weer eens van opstelling, iets wat beter leek te werken voor Zeewolde. Ook aan de kant van VZK waren wijzigingen in de opstelling. Zeewolde leek even meer grip te krijgen op het nog zoekende VZK. Het ging lange tijd gelijk op, maar VZK kreeg op tijd het “goede” gevoel weer terug en liet zien toch beduidend de sterkere te zijn. De set werd met 19-25 door VZK gewonnen en zo was de volle winst een feit. VZK nam wederom 5 punten mee naar huis en voert meteen de ranglijst aan.

Na de analyse van de scheidsrechter en de frikandellen, die volgens Rosalin echt warm waren, gingen de dames met een verdiende overwinning weer richting Wezep.

Aanstaande zaterdag speelt VZK thuis (Kamphal) om 16.00 uur tegen PSH uit Wapenveld. Een spannende wedstrijd, beide teams zullen voor de volle vijf punten gaan. Publiek is uiteraard van harte welkom!
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie