Nederlandse kampioenen uit Oosterwolde

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9576
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Nederlandse kampioenen uit Oosterwolde

Bericht door Redactie »

Wenum Wiesel – Op 24 augustus vond de 2 jaarlijkse Nationale Texelaar schapenkeuring plaats. 3 Texelaar schapenfokkers uit Oosterwolde waren deelnemer en hebben daar zeer goede resultaten behaald.

Bij de jonge rammen ging de strijd tussen de 2 rammen van Van Dorp en Van Norel. Hier kreeg de ram van Van Dorp, met 1 punt verschil, het kampioenschap op zijn naam en werd de ram van familie Van Norel reserve kampioen. 2 weken eerder op de locale keuring in Oldebroek waren de titels nog juist andersom. Een unieke gebeurtenis dat de 2 fokkers die op een steenworp van elkaar wonen, het kampioenschap van Nederland bedwingen.
Fokker Van Dorp behaalde later op de dag ook nog met zijn oude ram het reserve kampioenschap. Tevens had hij het ‘beste hok ramlammeren’. Een top prestatie.
Afbeelding
Res. Kampioen oude ram Van Dorp

Familie Van Norel werd in de categorie ‘gezoogde jonge ooien’ reserve kampioen. Deze ooi kwam uit het 3-tal wat eerder op de dag al tot het ‘Beste hok gezoogde ooien’ werd verkozen.
Afbeelding
Res. kampioen gezoogde ooi Van Norel

De fokker Beijeman behaalde bij de witte texelaars de titel ‘Beste hok jonge ooi met lammeren’. Bij de Dassekop Texelaars was Beijeman heer en meester . Hier werd hij kampioen met zijn oude ram, een ‘jonge ooi niet gezoogd’ en bij ‘jonge ooien gezoogd’ had hij de dubbel, zijn dieren werden kampioen en reserve kampioen. Bij de ‘beste 5 ramlammeren’ waren er 4 van deze fokker. Tevens waren de beste hokken; ‘ramlammeren’ en ‘oude ooi met lammeren’ voor Beijeman, een heel goed resultaat.
Afbeelding
Dassekop kampioen jaarling gezoogd Beijeman

De fokkers uit Oosterwolde laten met deze resultaten zien dat ze bij de top van de Nederlandse Texelaar fokkerij horen.

Afbeelding
Dassekop Kampioen nietgezoogd Beijeman

Afbeelding
Dassekop kampioen jaarling gezoogd Beijeman

Afbeelding
Res. kampioen jonge ram Van Norel

Afbeelding
Kampioen jonge ram Van Dorp
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie