Ruim 25 controles uitgevoerd in het kader van de week tegen ondermijning

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10143
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Ruim 25 controles uitgevoerd in het kader van de week tegen ondermijning

Bericht door Redactie »

Tegengaan ondermijning is gezamenlijke verantwoordelijkheid

In de gemeente Oldebroek zijn deze week ruim 25 controles uitgevoerd in het kader van de week tegen ondermijning. De politie en de gemeente Oldebroek werkten hierin samen om de bewustwording rond ondermijning te vergroten. De controles zijn gehouden in het landelijk gebied van de hele gemeente.


Burgemeester Tanja Haseloop was bij enkele controles aanwezig. “Geweldig om te zien hoe handhavers van politie en gemeente elkaar vinden in de aanpak van ondermijning. De reacties van de eigenaren van de bezochte percelen waren ook louter positief. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid om ondermijning tegen te gaan.“

Melden verdachte situatie

De overheid kan ondermijnende criminaliteit niet alléén aanpakken. Meldingen van inwoners en ondernemers dragen eraan bij dat criminele activiteiten worden voorkomen of sneller bestreden. Onderzoek wijst uit dat verdachte situaties niet altijd worden doorgegeven aan de politie, Meld Misdaad Anoniem of de overheid. De overheid en politie roepen getuigen van een verdachte situatie op om hiervan – ook bij twijfel – altijd melding te doen. Inwoners van de gemeente Oldebroek kunnen dit doen door de politie te bellen (0900 88 44), contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem (via 0800 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl), te bellen naar het Klantcontactcentrum (0525 638200), te mailen naar ondermijning@oldebroek.nl of op www.oldebroek.nl/meldpuntondermijning een melding te doen.
Op de websites van Meld Misdaad Anoniem en de Rijksoverheid tref je meer informatie aan over ondermijning en tips om ondermijnende activiteiten te herkennen.

Preventief en repressief
Integrale controles helpen mee om ondermijning tegen te gaan. Ze werken zowel preventief als repressief. Deze controles kunnen zich bijvoorbeeld richten op witwassen, drugs gerelateerde criminaliteit, verkeersovertredingen, illegale bewoning, slechte arbeidsomstandigheden en illegale prostitutie.

Afbeelding
Foto toegevoegd door de redactie: In mei 2023 werd in Wezep een drugslab gevonden.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie