Rij wachtenden voor de deur bij BoekStartdag Wezep

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10217
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Rij wachtenden voor de deur bij BoekStartdag Wezep

Bericht door Redactie »

De door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde BoekStartdag bij de bibliotheek in Wezep was een groot succes. Voor de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders waren er leuke activiteiten. Er kon meegedaan worden aan Muziek op schoot en er was een gezellig voorleesuurtje.

Toen de deur van de bibliotheek in Wezep openging stond er al een rij te wachten om naar binnen te mogen. Om 10.00 uur startte Muziek op schoot. Maar liefst 13 kinderen en hun ouders deden enthousiast mee. De kinderen zaten heerlijk op een kleedje te genieten en deden mee met de muziek.
Toen daarna het voorlezen begon sloot een deel van de Muziek op schoot deelnemers weer aan en er kwamen ook nieuwe deelnemers speciaal voor het voorlezen. De kinderen luisterden goed naar het mooie verhaal van de voorlezer.

BoekStart
Jonge ouders kennen BoekStart van het oranje koffertje met boekjes. Ouders worden met BoekStart in de Bibliotheek, het consultatiebureau en de kinderopvang voorgelicht over het belang van lezen en aangemoedigd om hun kinderen zo jong mogelijk (vanaf circa 3 maanden) in aanraking te brengen met boeken en om samen met boeken bezig te zijn. Want onderzoek bewijst: baby’s houden van boeken. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Afbeelding
Foto: de Bibliotheek Noord-Veluwe
Fotobijschrift: Voorlezen bij de Bibliotheek Noord-Veluwe
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie