Olympisch kampioene trapt af voor Gewicht in Balans

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10145
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Olympisch kampioene trapt af voor Gewicht in Balans

Bericht door Redactie »

Olympisch kampioene trapt af voor Gewicht in Balans

In twintig jaar tijd is het aantal kinderen met overgewicht verdubbeld; één op de acht kin-deren is tegenwoordig te zwaar. Preventie van overgewicht en verdere gewichtsbeheersing verdienen dus hoge prioriteit. Ook de gemeente Oldebroek wil hier een steentje aan bijdragen en begint met het project Gewicht in Balans voor basisschoolleerlingen. Olympisch kampioene Monique Knol verrichte hiervoor de aftrap.


Klik hier om alle foto's te bekijken.

Afbeelding
Monique Knol verricht de aftrap.

Overgewicht is voor kinderen een echte handicap, vooral op psychosociaal gebied. Maar ook me-disch gezien heeft overgewicht bij kinderen nogal wat vervelende consequenties. Dit geldt zowel op de korte termijn als op de lange termijn. In verreweg de meeste gevallen ontstaat overgewicht bij kinderen door een combinatie van verkeerde voedingsgewoontes en te weinig beweging. De energie-inname en het energieverbruik zijn dan langdurig uit balans.

Afbeelding
Monique Knol laat haar medailles zien.

De GGD Noordwest-Veluwe heeft een interventieprogramma 'Gewicht in Balans' ontwikkeld dat zich enerzijds richt op het vroegtijdig signaleren van overgewicht bij kinderen, anderzijds op het bewust maken van ouders, kinderen en school van de risico's en het ontstaan van overgewicht. Gezond eten en voldoende bewegen is zowel voor kinderen met een gezond gewicht als kinderen met overgewicht van belang. De voorlichting richt zich daarom op alle basisschoolkinderen, on-geacht hun gewicht, hun ouders en de school.

Olympisch kampioene Monique Knol

Op woensdag 25 januari 2006 is het project 'Gewicht in Balans' voor de gemeente Oldebroek van start gegaan in de Kamphal in Wezep. Bijna alle deelnemende scholen en verantwoordelijk wet-houder André Maat waren hierbij aanwezig en speelden een actieve rol. De uiteindelijke aftrap is verricht door Olympisch kampioene wielrennen Monique Knol. Ten tijde van haar Olympische zege op de Individuele tijdrit op de weg in 1988, was zij leerkracht op een basisschool in Wezep. Zij draagt dit project dan ook een warm hart toe.

Afbeelding
Door de scholen werden spelletjes gedaan, ook het verre Noordeinde was hierbij aanwezig.

Bron tekst persbricht gemeente Oldebroek (wel iets aangepast)
foto's van uw redactie.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie