Kamphal Wezep bolwerk van 50 jarig VZK

Redactie West
Redactie en Video
Berichten: 361
Lid geworden op: za feb 11, 2006 11:27

Kamphal Wezep bolwerk van 50 jarig VZK

Bericht door Redactie West » ma apr 10, 2006 11:26

Afgelopen zaterdag 8 april hield volleybal vereniging VZK
een groot feest ter ere van hun 50 jarig bestaan.

Op 1 april 1956 is de club als één van de eerste clubs in de regio opgericht, mede door de hier aanwezige militairen die voor de nodige sportieve daadkracht en de kennis van de sport en de spelregels zorgden. Om 16.00 uur werd een grote reünie georganiseerd waarin veel spelers van het eerste uur aanwezig waren. Ook Wieb van de Beek was aanwezig, hij was één van de oprichters.

Bekijk hier de fotoreportage

Afbeelding

De organisatie had in de wandelgangen en kleedkamers van de Kamphal een mooie tentoonstelling ingericht. Van alle periodes had men foto’s en krantenartikelen opgehangen. Honderden belangstellenden bekeken, vaak onder grote hilariteit door het zien van foto’svan hun zelf of hun ouders, deze tentoonstelling.
Ook de film over het 40 jarig bestaan trok veel belangstelling omdat veel jeugd van toen nu nog een (bestuur) functie hebben.
Om 14.00 uur begonnen de activiteiten voor de jeugd met allerlei zeskampachtige spellen. Ongeveer 100 kinderen deden hier aan mee, een geweldig succes aldus Frido Frowijn namens de organisatie. De spellen werden geleid door Hyke van Olst en Kitty Poppe.
Direct aansluitend aan de spellen gingen de grotere jeugd verder met het spelen van een groot mix toernooi. Hierin speelden gerenommeerde toppers als Gerrit Huiskens en Marion Kragt samen met de A en B jeugd van nu. Als afsluiting van dit blok speelden de toppers nog een onderling duel met 4 tegen 4.
Na de tentoonstelling en de geanimeerde gesprekken werd het ophalen van herinneringen vervolgd met een gezamenlijke maaltijd voor oud leden. Ongeveer 70 personen hadden zich hiervoor gemeld. Ook hier werden oude films gedraaid die veel belangstelling genoten.
Gerrit Sleurink en Rik van Ommen waren namens de organisatie erg blij dat er zo veel animo was voor dit stukje van de festiviteiten. Ze waren ruim een jaar bezig geweest om de namen en adressen van de oudjes te achterhalen.
Als afsluiting van deze feestdag tenslotte was de kleine zaal omgetoverd tot heuse discozaal. Hier ging tot middernacht het feest los. DJ Freddy Palace zorgde voor een prima feeststemming. Ook in de kantine, die voor deze avond was omgetoverd tot bruin café, heerste een prima sfeer. Er werden nog veel herinneringen opgehaald.
Tijdens deze festiviteiten werd tevens het heren 2 team gehuldigd die kampioen geworden is. Het bijzondere aan dit team is dat er veel voetballers in zitten die ook met hun voetbalteam kampioen worden in de KNVB competitie. Hier kunt u binnenkort een reportage over verwachten want dat is wel heel bijzonder.
Om 12.00 uur kon de voorzitter André kroeze de organisatie bedanken en terugzien op een bijzonder geslaagde herinneringsdag.

Kijk voor meer foto's op http://www.vzk-wezep.nl

Plaats reactie