Orkesten Oldebroek domineren Veluws festival

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10145
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Orkesten Oldebroek domineren Veluws festival

Bericht door Redactie »

Orkesten uit gemeente Oldebroek domineren wederom op Veluws festival

ELBURG – Het jeugdorkestenfestival van het Noord Veluws Muziekverband dat zaterdagavond 20 mei werd gehouden in ’t Huiken in Elburg werd een Oldebroeks feestje. De Eendracht uit Wezep, David uit Oosterwolde en Concordia Oldebroek vielen in de prijzen. Ook vorig jaar tijdens het concertfestival voor A-orkesten waren het deze drie orkesten die het podium behaalden.


Afbeelding
De Eendracht op het podium.

Zeven orkesten waren afgelopen zaterdag naar Elburg afgereisd voor het jaarlijks terugkerende jeugdorkestenfestival dat door het Noord Veluws Muziekverband wordt georganiseerd. De jurering was in handen van de heer Joop Boerstoel uit Vorden. Hij had de schone taak om de optredens van de verschillende orkesten te beoordelen. Ieder orkest speelde een inspeelwerk van maximaal 3 minuten en een muziekwerk dat qua niveau past bij de verschillende divisies waarin de orkesten uitkomen. De meeste verenigingen spelen tijdens dit festival één van de twee werken die tijdens het concertconcours in november moet worden uitgevoerd, zodat men zich na de zomerstop kan toeleggen op het tweede werk.

Deelnemende verenigingen waren David Oosterwolde, Concordia Oldebroek, De Eendracht Wezep, Excelsior Oostendorp, Juliana Doornspijk, Stedelijke Harmonie Harderwijk en T.O.G. ’t Harde. De Hardenezen speelden onder de dirigeerstok van Anne van den Berg, die rechtstreeks uit het ziekenhuis kwam waar zijn vrouw diezelfde dag was bevallen van een zoon. Onder leiding van dirigent Jan Hibma brachten de Oosterwoldenaren ‘Little Suite for Winds’ ten gehore. Concordia Oldebroek onder leiding van dirigent Erik van de Kolk vertolkte het werk ´Sine Nomine´ en Wezeper orkest De Eendracht had het werk ´Ring of Fire´ op de lessenaar staan.

Adeline Boersma sloot namens de organisatie de avond af met de prijsuitreiking. De verenigingen werden uit de spanning gehaald: Concordia Oldebroek behaalde brons, de Eendracht Wezep zilver en David Oosterwolde goud. Drie orkesten uit de gemeente Oldebroek die de laatste jaren het festival lijken te domineren. David Oosterwolde, die in de wandelgangen al de ‘eeuwige tweede’ (lees bericht hieronder ook) wordt genoemd is eindelijk verlost van deze bijnaam en kon de Minze Jansma-wisselbeker mee naar huis nemen.

Bron persbericht
Laatst gewijzigd door Redactie op ma mei 22, 2006 19:24, 2 keer totaal gewijzigd.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10145
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Correctie

Bericht door Redactie »

Dames en heren,

Zoals de aanhef het zegt was het ook afgelopen zaterdag in het Huiken, een mooi artikel.
Jammer is wel dat er een belangrijke fout in staat waarmee de winnaar, het jeugdorkest van David, dik tekort wordt gedaan.

De titel eeuwige tweede op het festival slaat op het grote orkest van David want die zijn al zes jaar op rij tweede.
Het jeugdorkest David daarentegen heeft vanaf 2000 6x maal deelgenomen aan het jeugdorkestenfestival waarvan tweemaal
2e en viermaal gewonnen. Dit jaar was de derde overwinning op rij waardoor de Minze Jansmabeker voorgoed in Oosterwolde blijft.

En dat is een prestatie waar men in Oosterwolde trots op is.

Met vriendelijke groet,
Bertus Regterschot
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Kor van de Beek
Berichten: 2
Lid geworden op: do mei 25, 2006 14:53

Bericht door Kor van de Beek »

Beste lezers,
Als bestuurslid van het Noord Veluwsmuziekverband valt mij altijd wat op. Al is (naam verwijderd) eerste of derde dat (naam verwijderd door redactie) het verhaal zo schrijft dat het altijd lijkt dat Wezep de beste is. Veel verenigingingen in de buurt balen hier goed van.
Dus voortaan schrijven wat er gaande is en een ander korps dat hoger is geplaatst ook de eer geven die hen toe komt.
Kor van de Beek

reactie op bovenstaande.
Buiten de fout over de "eeuwige tweede" is het artikel correct en zeker niet subjectief geschreven. Iedereen die het leest zal dit bevestigen.
www.oldebroek.net hoopt in de toekomst meer persberichten van deze kwaliteit te mogen ontvangen.

De redactie van www.oldebroek.net
Plaats reactie