Opening nieuwe pand Slijterij en Wijnkoperij Herkert

Ondernemers uit de gemeente Oldebroek die sponsor zijn hebben hier de mogelijkheid om nieuws enz te plaatsen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9710
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Opening nieuwe pand Slijterij en Wijnkoperij Herkert

Bericht door Redactie »

Opening nieuwe pand Slijterij en Wijnkoperij Herkert
Slijterij en Wijnkoperij Henri C. Herkert heeft “de drie leerz’n” weer aan gevel hangen

Oldebroek 19 november 2008 – Aan de zuiderzeestraatweg 134 verzamelen genodigden zich om de opening van de Slijterij en Wijnkoperij Herkert bij te wonen. Arie en Jaqueline Herkert krijgen na ruim dertien jaar eindelijk de winkel die ze wensen. Vader, Henri C. Herkert, moet even flink zijn best doen om het familiewapen met “de drie Leerz’n” te onthullen. Na het door knippen van het lint kunnen de gasten de winkel bezichtigen en nemen Arie en Jaqueline Herkert de felicitaties en gelukwensen in ontvangst.

Afbeelding
Klik hier voor alle foto's op groot formaat
de opening van de nieuwe winkel

Geschiedenis

In 1928 vestigde Arie Herkert, de opa van Arie, zich in Oldebroek met een horecagelegenheid, restaurant en hotel, en varkenswegerij in Oldebroek. Zoon Henri C. Herkert, ging verder met alleen horeca activiteiten en breidde de zaak uit met een grote zaal en een slijterij. Menig bruiloft werd hier gehouden en de bestelling sterke drank en advocaat, voor een verjaardag, werd aan huis bezorgd. In het gezellig en stijlvolle restaurant kon je genieten van een goede smaakvolle maaltijd.

Halverwege de jaren ’90 werd de zaak verkocht aan de gemeente. Zoon Arie besloot om alleen met de slijterij en wijnhandel door te gaan. Als tijdelijk onderkomen kwam de slijterij in een knusse vrijstaande woning aan de zuiderzeestraatweg op nummer 136.

Afbeelding
Kleine knusse woning

Toen kwam er een lange tijd van onzekerheid, het gat van Oldebroek nog steeds leeg, en ook onduidelijkheid over de bestemming van de nieuwe locatie. Project ontwikkelaar en bouwbedrijf “de Olde Rikkert” is al enige tijd in het bezit van de locatie. (plan Eghuizen-Herkert). Mei 2007 kan de bouw beginnen van het project, winkels met appartementen erboven. De slijterij verhuist naar een noodwinkel achter op de parkeerplaats.
Nu hebben Arie en Jaqueline Herkert na dertien jaar eindelijk een vaste plek voor de slijterij en wijnhandel.

Afbeelding

Bronnen en links:
Familie Herkert
http://www.wijnkring.nl/herkert
http://www.debeterewoning.nl
http://www.inoudeansichten.nl/ansichten ... p/cat/2492
http://www.olderikkert.nl/
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie