Live verslag sportverkiezing

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10127
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Live verslag sportverkiezing

Bericht door Redactie »

Sportverkiezing 2008

Wezep 23 januari - In een volle kantine met sporters en fans werden de sportverkiezingen 2008 gehouden. Na het welkomst woord door voorzitter Jan Klein, mocht presentator Dirk Jan Grootkarzijn als eerste de Clubman-vrouw van het jaar naar voren halen.

Clubman van het jaar 2008: Roelof Wichers OLVO
Roelof is al vele jaren actief bij Gymnastiek vereniging OLVO, voorzitter en penningmeester geweest, de laatste jaren is Roelof druk met de organisatie van de avondvierdaagse, routes uitzetten, inschrijven, verkeersregelaar, PR man enz.
Klik hier voor de foto reportage
Afbeelding
Een verraste Roelof samen met Eline van de Werfhorst die deze avond de bloemen uitreikte.

Jonge talenten teams en individueel 2008

Voetbal
Robbin Uitslag en Corné Hamelink voetballen beiden bij OWIOS en vielen door hun goede prestaties op. Niet aanwezig maar wel een jong talent is ook Patrick Fijn, die bij de jeugd van FC Zwolle speeld.
Team E1 VSCO'61 is in de najaarsreeks gestart in de 2e klasse en met overmacht kampioen geworden en gepromoveerd naar de eerste klasse. Vervolgens zijn zij in de voorjaarsreeks gepromoveerd naar de hoofdklasse. Deze laatste promotie is weliswaar niet gepaard gegaan met een kampioenschap, omdat de ploeg die eerste in de voorjaarscompetitie is geëindigd met dispensatiespelers uitkwam en daardoor promotie niet tot de mogelijkheden behoorde, maar de prestatie van het E1 team is hierdoor echter niet minder om.

Korfbal
Na een klinkende overwinning van maar liefst 21-0 mochten de spelertjes van de Rood-Wit F1 zich echt kampioen noemen. Ze zijn dit jaar voor het eerst bij elkaar gekomen en dat klikte heel er goed. Zo goed zelfs dat ze samen 100 doelpunten hebben gemaakt en maar 5 tegen. Dat zijn de echte kampioenen!

Gymnastiek – SOS
Chantal Mulder heeft vorig jaar een uitstekende prestatie geleverd. In het turnen is het zo dat je je door allerlei plaatsingswedstrijden moet plaatsen voor een volgende wedstrijd. Chantal haar seizoen begon perfect. In haar categorie versloeg zij maar liefst 50 andere turnsters in haar eerste wedstrijd. Ook in de tweede wedstrijd werd zij eerste wat betekende dat zij door mag stromen naar de regiofinale(Gelderland). Hier werd zij 7e. Een prima prestatie. Zij mag door naar de districtsfinale. (Gelderland en Overijssel) Op de districtswedstrijd is er slechts voor 7 turnsters in categorieën van 40 turnsters een ticket voor het NK. Chantal turnde die dag de sterren van de hemel en zelfs met een val van de balk eindigde zij op de derde plaats. Een prestatie van formaat en een ticket voor het NK. Op het NK kon Chantal helaas door zenuwen niet laten zien wat zij kan. Maar een NK plaats in deze categorie is een hele prestatie.

Zwemmen
Daan de Jong , Milou Uitslag en Eline Vesters hebben zich bij Zwem- en Waterpoloclub Noord-Veluwe onderscheiden door zijn goede prestaties.

Karate
Mitchel Logtenberg haalde tijdens de 2007 NK Karate Kumite jeugd de 4e plaats, tijdens de Open Internationale Hoornse Kampioenschappen de 4e plaats en op de Kaiten Open Internationaal te Almere de 3e plaats (2009). Trainer van Mitchel is Wim Mossel.

Motorsport
De inmiddels 16-jarige Jessica van ’t Hul is de enigste dame uit de gemeente Oldebroek die volop heeft gestreden om het Nederlandse kampioenschap in de Suzuki Cup klasse.
Jurgen Schoeber heeft het hele Seizoen gereden op het hoogste niveau in de 50cc klasse. Hij is in de eindstand 15e geworden.

Afbeelding

Bijzondere prestaties

Korfbal
Na een spannende avond wist ze het toch te halen. De 13-jarige Roodwitter Chermène Toebast ging maandag 31 maart voor een plekje in het Talententeam van district Oost tot 14 jaar. Normaal gesproken doen hier alleen jongens en meisjes aan mee die overgangsklasse of hoofdklasse spelen. De B1 van Rood-Wit  komt uit in de derde klasse waar Chermène in speelt, maar voor haar werd een uitzondering gemaakt. Ze moest het opnemen tegen twintig andere meiden die ook gingen voor een plekje in het Oost team.

Paardensport
Lonneke Vaessen  behaalde brons tijdens de Gelderse Kampioenschappen

Afbeelding
Foto's Bijzondere prestaties met dank aan Alida Bosma
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10127
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Sportman en Sportvrouw 2008

Bericht door Redactie »

Sportvrouw 2008 is geworden Cristel Kalf

Afbeelding

Cristel Kalf (20) heeft dit jaar met verschillende springpaarden goed gepresteerd. Met White Socks won ze Indoor Meppel in de ZZ-klasse. Tweede plaatsen behaalde ze in Meppel in de L-klasse met Zalita en in Barneveld met Ulana in de Z-klasse. Tijdens het Gelders kampioenschap eindigde ze als derde met Ulana. De springamazone uit Wezep behaalde met Ulana een vijfde plaats tijdens Zwolle International in de klasse L. Vijfde werd ze ook in de ZZ-klasse in Barneveld met White Socks. Tijdens het NK behaalde Cristel een zesde plaats en in de klasse Z eindigde ze als zevende tijdens Zwolle International.

Sportman 2008 is geworden Johan Neevel
Voor triatleet Johan Neevel was 2008 niet het beste seizoen uit z’n carrière. Vooral in het eerste deel van het seizoen werd de Wezeper geplaagd door een dubbele hernia. Dit zorgde ervoor dat Neevel niet alleen heel veel pijn had, ook trainen en wedstrijden vormden een probleem. Ondanks dat slaagde Neevel er in de loop van het seizoen toch in nog een aantal wedstrijden goed te presteren. Zo won hij onder andere de prestigieuze Beach Challenge Kijkduin en eindigde hij als zesde in de heel sterk bezette EK Cross op Ameland. Ook in oktober, als afsluiting van het seizoen, nog een opmerkelijke prestatie: derde bij veteranen in een 150 kilometers tellende mountainbikemarathon op Fuerteventura. Mede door het blessureleed en de daarna alsnog geleverde prestaties en niet te vergeten de enorme staat van dienst van Johan Neevel in voorgaande jaren vindt de jury dat hij tóch genomineerd moest worden voor de titel sportman van het jaar 2008.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10127
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Live verslag sportverkiezing

Bericht door Redactie »

Sportploeg 2008 is geworden Dames VZK 1

Dames 1 van volleybalvereniging VZK (Van Zessen Klaar) is het afgelopen seizoen kampioen geworden in de eerste klasse. Door het kampioenschap zijn ze gepromoveerd naar de promotieklasse. Door de promotie van VZK en de degradatie van Blauw Wit en HVV is de ploeg uit Wezep het hoogst vertegenwoordigd in de regio. De ploeg van trainer Aart Bronkhorst is een jonge, enthousiaste ploeg die de afgelopen jaren sterk is gegroeid. In de competitie werd het kampioenschap binnengehaald door een ijzersterke reeks van 14 overwinningen achter elkaar.

Afbeelding
Overhandiging beker aan de dames van VZK 1

Klik hier voor alle foto's
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10127
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

F1 Rood-Wit talenten van het jaar

Bericht door Redactie »

F1 Rood-Wit talenten van het jaar

Tijdens de sportverkiezing die in januari werd gehouden waren de spelers van Rood-Wit F1 uitgeroepen tot talenten van het jaar. Doordat de uitnodiging naar een anders adres was gestuurd ipv onze huidige secretaris waren zij niet aanwezige op deze avond.
De burgemeester vond dit sneu voor de spelers, want ze hadden immers een mooie beker in ontvangst mogen nemen. Dus leek het hem een goed idee om alsnog Janniek, Pepijn, Gerben, Moniek en Danique te ‘huldigen’. Afgelopen zaterdag was het dan zover. De F1 werd voor de wedstrijd in het zonnetje gezet. Er waren veel ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en andere leden van de verengiging. De burgemeester has zelfs zijn ambtsketting meegenomen, omdat het een officiële uitreiking was. Dat was voor de jeugdige spelers erg leuk! Naast de schitterende beker kregen zij ook een envelop met geld en daar gaan ze samen wat leuks voor doen. Alle spelers van harte gefeliciteerd met deze prijs en natuurlijk ook de trainsters Jacqueline en Christa!

Afbeelding
foto Rood-Wit
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie