Van Werven word goede klassering ontnomen

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10110
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Van Werven word goede klassering ontnomen

Bericht door Redactie »

Van Werven word goede klassering ontnomen

De strijd om het Open Nederlandse kampioenschap voor de MX3 klasse werd op paasmaandag voorgezet op circuit ‘De Bargen’ . Voor de manschappen was dit hun derde wedstrijd waarin thuisrijder Willemjan van Werven een goede klassering min of meer werd ontnomen.

Van Werven was tevreden met zijn 12e tijd die hij tijdens de tijdtraining op de klok zette en kon zo een mooie plaats uitzoeken voor de start van de 1e manche. Nadat de startpoortjes waren gevallen kwam Willemjan niet goed weg maar wist wel in een rap tempo zich naar voren te rijden waarna hij even later als 15e voorbij start en finish kwam. Dit leek echter van Werven vast te gaan houden maar maakte zelf een foutje waarmee hij terug zakte naar een 17e plaats en bleef het daar ook bij.
In de 2e heat wist van Werven prima weg te komen en zat bij de bete tien aan het begin van de wedstrijd. Het thuispubliek rekende er nu enigszins op dat Willemjan bij de beste tien zou blijven maar even later sloeg het noodlot toe. Een andere coureur reed finaal van Werven het stuur uit zijn handen door een inschattingsfout. Zo kwam Willemjan naast zijn motor te liggen en werd zo teleurstellend 25e .

In het dagtotaal werd van Werven 20e. van Werven liet na afloop weten ‘ hier baal ik van want er had vandaag meer ingezeten’. In de tussenstand staat de Oldebroeker crosser op een 19e plaats.
Voor foto’s van de MX3 klasse kunt u kijken op http://www.crossandracepictures.nl/

Door: Evert van ’t IJssel
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie