Van Essen doet wederom goede zaken in Rosmalen.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10147
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Van Essen doet wederom goede zaken in Rosmalen.

Bericht door Redactie »

Van Essen doet wederom goede zaken in Rosmalen.

Mitch van Essen heeft op de zware crosspiste van Rosmalen goede zaken weten te doen. Voor de 85cc grote wielen I.C Cars Wezep rijder stond het afgelopen weekend de zesde wedstrijd om het Nederlandse jeugd kampioenschap op het programma.

Van Essen wist met een 13e tijd zich te kwalificeren voor de A finales. De start van de 1e manche was redelijk van de 13-jarige van Essen die na een volle ronde te hebben gereden als 21e door kwam. Maar Mitch voelde zich prima thuis op het zware circuit en kwam even later als 16e door waarna hij nog een paar keer flink aanzette en met een prima 11e plaats wist te finishen.

Afbeelding

In reeks twee ging van Essen als 17e van start en wist in een mum van tijd zich naar een 12e positie toe te rijden. Maar even later raakte Mitch een paaltje met zijn versnellingpook en kon daarna niet meer schakelen. Dit koste van Essen acht plaatsen en werd hij uiteindelijk als 20e afgevlagd. Dit was sneu voor Mitch die zeker in de daguitslag bij de beste tien was geëindigd maar het nu moest doen met een 13e plek.

Maar niet te min was dit de derde keer op rij voor van Essen dat hij goede zaken heeft gedaan. In de tussenstand is hij weer flink gestegen en wel van de 30e naar een 21e plaats.

Door: Evert van ’t IJssel
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie